(Illustrasjonsfoto)

Høy temperatur før seminar om seriøs innleie

Fellesforbundets medlemsblad er på krigsstien etter avsløringene av fem prosents kontrakter i bemanningsbransjen.

– Det tok kort tid fra innføringen av nye og strengere regler for innleie fra bemanningsbyråer til de første avsløringene av hvordan arbeidsgivere snor seg i markedet for å unngå å etterleve dem, fastslår Eline Lønnå som er redaktør i Magasinet for fagorganiserte, Fellesforbundets medlemsblad.

Les også: 5 prosents kontrakter undergraver Stortingets vedtak og Bemanningsbransjen anbefaler minst 20% kontrakter

 

Tenker på forbud

Hun mener det trengs sterkere lut, og viser til at «Fellesforbundets Steinar Krogstad  og Arbeiderpartiets Arild Grande er inne på tanken om å forby bemanningsbransjen som sådan, etter at NHO varslet at de ikke vil at Arbeidstilsynet skal overvåke at innleiereglene etterleves.»

Seriøs innleie til frokost

Redaktøren slår dermed an tonen før Byggenæringens Landsforening inviterer til frokostmøte om seriøs innleie onsdag. Steinar Krogstad i Fellesforbundet innleder til møtet sammen med BNL-sjef Jon Sandnes. Nærmere 100 medlemsbedrifter er påmeldt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *