Frank Ivar Andersen er daglig leder i Byggmesterforbundet.

5 prosents kontrakter undergraver Stortingets vedtak

– Bemanningsbransjen og NHO må være mye mer offensive overfor byråer som tilbyr lave stillingsprosenter, mener Byggmesterforbundet

– Når ansatte tilbys ned mot fem prosents stilling, undergraver bemanningsbyråene Stortingets vedtak som blant annet skal sikre ansatte lønn mellom oppdrag, mener Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet.

– Dermed risikerer de at Stortinget og regjeringen svarer med å pålegge bemanningsbransjen enda strengere restriksjoner enn de fikk i de siste lovendringene, sier Andersen.

Les også: – Grovt urimelig om bemanningsbransjen

Forståelig kritikk fra Fellesforbundet

Han reagerer på at NHO Innlandet mener Fellesforbundets kritikk mot fem prosents kontrakter er «grovt urimelig» og mener NHO og bemanningsbransjen må være mye mer offensive mot sånne forsøk på å omgå arbeidsmiljøloven:

– Det er ikke nok å minne om at fast ansatte er hovedmodellen og si at fem prosents kontrakter er uakseptable, som regiondirektør Jon Kristiansen i NHO innlandet, gjør. Han må si hvor stor prosent som er akseptabel! fortsetter Andersen.

– Hva er en akseptabel stillingsprosent for ansatte i byråer?

– Vi sier at fast ansatte er hovedmodellen og at ansatte skal ha en anstendig lønn. I byggebransjen bør det minst være 80 prosent stillinger. Lavere prosent er uvanlig i denne næringen, sier han.

 

Uenig i forbud

– Jeg skjønner godt at Fellesforbundet følger med på hva bemanningsbransjen gjør etter innstrammingene som ble vedtatt i Stortinget i fjor. Når de ser at noen forsøker å omgå intensjonene i stortingsvedtaket, må det være lov for dem å kritisere det, fortsetter Andersen.

– Har Fellesforbundet rett i at bemanningsbyråene bør forbys?

– Nei, det mener jeg ikke. Vi trenger bemanningsbyråene til å ta topper og uforutsette svingninger selv om jeg mener den siste lovendringen virker diskriminerende mot firmaer som ikke har inngått tariffavtale og dermed ikke har rett til å leie inn ansatte når de trenger det.

 

En kommentar til “5 prosents kontrakter undergraver Stortingets vedtak

  1. Takker for svar synes fortsatt at NBF har en altfor positivt innstilling til bemanningsbyråer sett i forhold til hvilke innteresser NBF burde ivareta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *