Håkon Rønningen i Rønningen maskin med en vibroplate lik den som ble stjålet. Nå ser han frem til å få sin stjålne plate tilbake. (Foto: Abax)

Sporet opp stjålet utstyr i Polen

Rønningen maskin gjenfant sin vibroplate i Polen en uke etter at den ble stjålet fra deres lager på Årnes.

I slutten av oktober ble Rønningen Maskin på Årnes frastjålet en vibroplate. Selv om troen på å få tilbake vibroplaten var liten varslet selskapet ABAX, som leverer utstyrskontroll til Rønningen Maskin, for å få hjelp til å lokalisere vibroplaten.

– Basert på egne erfaringer og hva andre bedrifter har opplevd, så jeg det som veldig lite sannsynlig at vi skulle få tilbake vibroplaten, sier Håkon Rønningen i Rønningen Maskin.

Tyveriet ble meldt til politiet i Norge som bekreftet Rønningens mistanke. De ba Rønningen anse utstyret til en verdi av over 70 000 NOK som tapt.

Les også: GPS-dings avslørte biltyver og Tok tyvene med sporingsutstyr

Fra Årnes til Polen

Selv om politiet mente utstyret var tapt fikk ABAX sporet vibroplaten, takket være GSM- og GPS-teknologi, gjennom Finnskogen på vei over til Sverige. Deretter gikk turen til Ystad og med båt over til Swinojscie i Polen og videre opp til Slupsk.

I Slupsk koblet ABAX på en privatetterforsker som hjalp til med lokalisering av lastebilen hvor vibroplaten befant seg. På dette tidspunktet var derimot lastebilen innhegnet på et stort og uoversiktlig område og dermed glapp vibroplaten i første omgang.

Jakten var derimot ikke over, og via GSM-signaler ble vibroplaten sporet videre nedover i Polen, denne gangen i en ny lastebil, til Wadowice. I det platen ble lastet av lastebilen kunne utstyrskontroll-enheten sende ut GPS-signaler som gjorde utstyrets posisjon svært nøyaktig.

Dette medførte at politiet i Polen kunne lokalisere hvor vibroplaten befant seg, og kun en halvtime etter GPS-signalet ble fanget opp sto Polsk politi på døra til selskapet som nå var i besittelse av vibroplaten.

– Platen er fortsatt i Polen, men vi regner med å ha den hjemme igjen i løpet av denne uka, smiler en fornøyd Rønningen.

Skuffet over norsk politi

– Vi opplevde tyveri også for et års tid siden, men da hadde vi ikke sporing på utstyret som ble stjålet. Dette tyveriet gjorde derimot at vi fikk installert sporingsenheter, noe som helt klart har vist seg å være lønnsomt, forteller Rønningen.

Samtidig sier Rønningen han syns det er synd at politiet i Norge ikke har ressurser til eller interesse av å prioritere slike tyverier.

– Mest sannsynlig hadde tyvene tatt med tyvegods fra andre enn oss i det samme momentet, da vi vet det var flere tyverier i området samme natt. Det er ikke gitt at tyveriene hadde sammenheng, men det kan jo nesten tyde på det, mener Rønningen.

 

 

 

En kommentar til “Sporet opp stjålet utstyr i Polen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *