GPS-dings avslørte biltyver

GPS-dingsen som hører til elektroniske kjørebøker var ekstra kjekk å ha da tyver stakk av med fem varebiler fra en entreprenør i Trondheim.

Tyvene forsvant med fem varebiler etter et innbrudd i kontor- og lagerbygningen på Ranheim i Trondheim ei natt i mars. Alle bilene som tilhører Link Entreprenør, inneholdt mye verdifullt utstyr som de ansatte er avhengige av for å utføre jobben sin.

Fulgte tyvenes bevegelser

Da tyveriet ble oppdaget, fikk politiet stor hjelp i de elektroniske kjørebøkene som var montert i bilene, forteller Abax, leverandøren av de elektroniske kjørebøkene i en pressemelding.

Politiet var interessert i bilenes bevegelse i løpet av natta. Gjennom kjørebøkenes logg kunne den registrerte kjøringen enkelt legges fram for politiet, og en av gjerningsmennene kunne pågripes i en av bilene.

– Det elektroniske kjøreboksystemet gjorde det mulig for oss å følge de stjålne bilenes bevegelser og hvor de befant seg. Dermed kunne vi hente inn bilder fra bensinstasjoner og identifisere gjerningsmennene. Dette var avgjørende for etterforskningen, sier politietterforsker Øystein Sagen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mot skattesmell

De elektroniske kjørebøkene fra Abax ble i utgangspunktet anskaffet for å holde orden på privat kjøring med yrkesbilene. Det bidrar til å sikre de ansatte mot å bli ilagt straffeskatt og økonomisk ubehag.

– Nå har jeg sett hvor effektivt kjørebøkene virker mot tyveri, og vil absolutt anbefale alle virksomheter som er avhengige av yrkesbiler å vurdere fordelene ved de elektroniske kjørebøkene, sier Kristian Askim, kontorleder ved Link Entreprenør i pressemeldingen.

Tydelig firmamerke på bilene skremte åpenbart ikke tyvene som stakk av med fem slike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *