Nøyaktig hva slags utstyr som ble brukt i denne saken vites ikke, her er en såkalt mikrotracker fra SpyShop. (Foto: SpyShop)

Tok tyvene med sporingsutstyr

En bedrift i Drøbak var lei av stadige innbrudd og installerte derfor sporingsutstyr på sine aggregater. I helgen ga det gode resultater.

– I en aksjon i helgen avdekket vi i Oslo store mengder tyvgods på en adresse. Blant annet et ikke ubetydelig antall aggregater, sier avsnittsleder i etterforskningsavdelingen ved Manglerud politistasjon, Ann Kristin Johansen, til Amta.no

Frustrert bedrift

Mye av æren for tilslaget skyldes en bedrift på Sjursøya i Oslo. Eier var lei av innbrudd og valgte å sikre aggregatene med et sporingssystem. Noen av disse (som systemet på bildet over) aktiveres når de beveges og varsler om at de flyttes.

Når systemet så varslet bedriftseieren, kontaktet han polititet med koordinatene til innbruddstyvene.

Mye verktøy og utstyr

Vel fremme viste det seg at tyvegodset var ført til en garasje inne i byen. Politiet pågrep der to menn sammen med mange aggregater og mye verktøy. En av mennene er fra Drøbak og vil nå bli siktet for tyveri, heleri eller grovt tyveri ved innbrudd, ifølge politiet.

Etterforskningsavdelingen ved Manglerud politistasjon har nå invitert entreprenør Frank Kristiansen a/s fra Frogn til å besikte tyvegodset. I september 2014 ble firmaet frastjålet store mengder med verktøy, hengere og stillaser. Nå håper de at noe av dette utstyret ble gjenfunnet i helgen, takket være den snarrådige bedriften på Sjursøya.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *