Arnhild Dordi Gjønnes er advokat og leder for offentlige anskaffelser i NHO.

NHO vil ha «Lille Doffin» for mindre anskaffelser

NHO foreslår en ny database for offentlige innkjøp under terskelverdiene på 1.3 millioner kroner og som det offentlige nå ikke er pålagt å kunngjøre.

– «Lille Doffin» vil sikre en enkel, åpen og ryddig konkurranse og reell markedsadgang for små og mellomstore bedrifter, mener Arnhild Dordi Gjønnes, advokat og leder for offentlige anskaffelser i NHO.

Les også: Flere oppdrag går under radaren

– En lik åpning av markedet for alle, vil sikre flere arbeidsplasser, flere gründere, mer innovasjon og mindre arbeidslivskriminalitet, nettopp fordi markedet blir gjennomsiktig, argumenterer hun i en artikkel på NHOs nettsider.

– Forholdene ligger best til rette for effektiv og virksom konkurranse når oppdragsgiver åpent legger ut informasjon om anskaffelsen, og gjør det kjent at det er et behov som skal dekkes, skriver Gjønnes.

– Da kan alle potensielle leverandører få kunnskap og kjennskap til behovet på samme tid og på lik måte. Ved å sikre reell markedsadgang for små og mellomstore bedrifter, legges også grunnlaget for å skape de arbeidsplassene vi trenger i tiden fremover, skriver hun.

Les også: Små bedrifter må få tilgang til det offentlige markedet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *