Fra venstre: Stig Andersen i Investinor og styremedlem i Termowood, daglig leder Henning Thorsen i Termowood, teknisk sjef Snorre Bjørkum i Norgeshus, innkjøpssjef Per Krangnes i Norgeshus. (Foto: Norgeshus)

Norgeshus og Termowood inngår sentralavtale

– Vi ønsker å tilby miljøriktige boligløsninger som et alternativ til tradisjonell bygging og har sett etter løsninger, sier teknisk sjef i Norgeshus Snorre Bjørkum.

– Valget falt da naturlig på byggesystemet av trekonstruksjoner/massivtre fra Termowood, fortsetter Bjørkum som er fornøyd med at de er den første boligprodusenten som nå knytter Termowood til seg og sine husmodeller.

Les også: Termowood rykker opp med ny kapital

Brukes i grønnere husmodell

Norgeshus vil tilby kunder som ønsker å fokusere på bærekraft og redusert Co2 fotavtrykk et gunstig alternativ. De erfaringer så langt for byggesystemet, bekrefter at de konkurrerer med tradisjonelt trebyggeri både i byggetid, kostnader og klima.

I desember 2017 lanserte Norgeshus gjennom sin nye Husbok hustypen Fauna som er bygget på elementer fra Termowood. Boligen som er vist på bildet står på pilarer, slik at man kan bygge på en naturtomt uten å gjøre store inngrep i natur eller terrenget. (Illustrasjon: Norgeshus)

– I desember 2017 lanserte Norgeshus ny Husbok og hustypen Fauna i boka er presentert i Termowood. Boligen er gjennomprosjektert og kalkulert i byggesystemet, forteller Bjørkum.

Norgeshus ser en generell og økende miljøtrend blant sine boligkjøpere:

– Det vi vet er at byggenæringen står for store miljø- ,avfall- og energibelastninger. Derfor er det helt naturlig at en boligprodusent som oss å kunne tilby alternativer til den tradisjonelle byggemetoden fra porteføljen vår, som også bidrar til å redusere negative miljøpåvirkninger, sier Bjørkum.

Vil bruke norsk tre

Bjørkum forteller at det er positivt at Termowood arbeider helt konkret for å etablere egen produksjonslinje for massivtre produksjon i Hurdal, som skal stå ferdig i løpet av 2019.

– At produsenten snart vil benytte eget massivtrevirke, og ikke importerer dette fra Europa, medfører kortreiste materialer som gir redusert transportbehov, som i sin tur gir ytterligere positive bidrag til Co2-reduksjonen, understreker Bjørkum.

Han sier at det også er en trygghet for Norgeshus at massivtresystemet til Termowood har teknisk godkjenning i Sintef Byggforsk, som også er godkjent uten å bruk av plast i konstruksjonen.

Kortreiste materialer blir stadig viktigere for huskjøperne. (Foto: Norgeshus)

-Jeg er svært godt fornøyd med avtalen vi har inngått med Norgeshus. At Norgeshus går foran i boligprodusentbransjen med miljøriktige alternativer, liker jeg selvsagt også godt, sier daglig leder Henning Thorsen i Termowood.

Thorsen ser fram til at det skal leveres boliger i kjeden der boligkjøpere ønsker en mer bærekraftig bolig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *