Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

Nå kommer «den største endringen for yrkesfag»

Den nye strukturen for yrkesfagutdanningen legges fram i Oslo mandag. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner kaller den «den største endringen i yrkesfagutdanningen siden kunnskapsløftet».

– Regjeringen vil med den nye strukturen bidra til at vi får nok fagarbeidere i framtida og at det blir gode fagarbeidere med den kompetansen arbeidslivet trenger, sier Sanner i invitasjonen til presentasjonen på Kuben yrkesarena.

 

Den nye strukturen inneholder visstnok 100 endringer, men har ikke plass til å se på vekslingsmodellen som i hvert fall blant byggmestre anses som så vesentlig at den kunne fortjent beskrivelsen den største endringen siden reform 94, ikke bare kunnskapsløftet i 2006. Hovedmodellen i utdanningen blir fortsatt to år i skole og to år i bedrift (2+2).

Les også: Ingen reform for yrkesfagutdanningen

 

Eget vg2-tømrer

Blant de mange endringene er det likevel en bedring for tømrerfaget. Det kommer nå et eget vg2 for tømrere.

– Med et eget vg 2 er vi sikret at faglærere og elevene kan konsentrerer seg om ett fag, tømrerfaget. Det gir bedre fagutdanning, slik BNL-fellesskapet har bedt om, kommenterte Jørgen Leegaard, kompetansedirektør i Byggenæringens Landsforening i høringsprosessen.

annonse

Kommenter

Del denne artikkelen