Gjensidige reparerer både små og store feil som ikke er nevnt i tilstandsrapporten. Tilstandsgarantien stiller ikke krav om at mangelen må være vesentlig. (Foto: Gjensidige)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Gjensidige skal selge boliger tryggere

Forsikringsselskapet lanserer Gjensidige Bolighandel: En komplett boligsalgstjeneste med bedre teknisk taksering og en unik forsikring mot vesentlige mangler for både selger og kjøper.

Selskapet ser en forretningsmulighet i å gjøre bolighandelen tryggere for selger og kjøper, og lanserte sin nye tjeneste onsdag 28. februar.

Les også: – Boligkjøpere er de store taperne

Vi ønsker å skape bedre balanse og trygghet i bolighandelen for folk flest, redusere konfliktnivået, og dermed bidra til betydelige endringer og forbedringer i eiendomsmeglingsbransjen, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

– Det har vært en ubalanse i boligmarkedet over lang tid. Med et nytt forsikringsprodukt som vi kaller Tilstandsgaranti, gir vi boligkjøperne en mye større trygghet mot skjulte feil og mangler enn de har i dag. Dermed vil også selger få et langt mer attraktivt salgsobjekt. Dette er unikt i det norske markedet, fortsetter Baastad.

Unik Tilstandsgaranti

Med Tilstandsgaranti reparerer Gjensidige både små og store feil som ikke er nevnt i tilstandsrapporten. Forsikringen gjelder i 5 år etter overtakelse. Garantien stiller ikke krav om at mangelen må være vesentlig, et krav som i dag ofte skaper problemer når boligkjøpere klager på skjulte feil og mangler.

Tilstandsgarantien er basert på en ny type tilstandsrapport med kontroll av det elektriske anlegget. Feil i el-anlegg er årsak til 25 prosent av alle boligbranner i Norge.

− Takstmannen og tilstandsrapporten spiller en avgjørende rolle i et fungerende boligmarked. Dessverre har denne rollen blitt minimert de siste årene. I vår tjeneste løfter vi derfor takstmannen og tilstandsrapporten og gjør dette viktigere igjen. Dette er bra for både selger, kjøper og markedet, avslutter konsernsjefen.

Fleksibel og trygg løsning

Andreas L. Ulvær er daglig leder i det nye selskapet med kontorsted i Oslo.

Han har tre erfarne meglere med på laget som skal lose kunden trygt gjennom salgsprosessen.

– Gjensidige Bolighandel er en effektiv, digital løsning for boligselgere. Man kan velge å gjøre litt selv, eller overlate alt til oss. Tilstandsgarantien gjør bolighandelen tryggere enn den er i dag. Dagens forsikringstilbud for bolighandel er i hovedsak advokatdekninger som kan føre til lange prosesser og mye krangling. Vi ønsker å unngå dette og gjøre slik vi er vant med fra husforsikring, å utbedre skader, sier Ulvær.

– Forbrukerrådet har lenge ønsket seg tryggere norsk bolighandel, og i sin tiltaksliste står en felles forsikringsordning for kjøper og selger øverst, sammen med en skikkelig tilstandsrapport som sikrer åpenhet. Gjensidige Bolighandel møter det Forbrukerrådet har etterlyst, avslutter Ulvær.

Les mer og prøv tjenesten på https://www.gjensidige.no/bolig/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *