Vestfoldinger vil snakke med a-krimsenteret

Sammen med andre håndverkslaug i fylket, inviterer Byggmesterforbundet Vestfold til dialogmøte med det nye akrimsenteret i Tønsberg.

Byggmesterforbundet og de andre håndverkslaugene har fått med seg koordinator for akrimsenteret, Helle Hartz Hagen.  Hun skal innlede om senteret og hvordan det er tenkt å jobbe før det blir mulig for bedriftslederne å bidra om til dialogen med innspill om hvordan de mener arbeidslivskriminalitet kan bekjempes.

 

Vil gjerne tipse

– Vi som er ute på byggeplasser rundt om i fylket, ser jo en del som vi mener en akrimenhet bør kontrollere. Nå vil vi gjerne høre hvordan vi kan tipse om det vi ser, sier Rolf Eilerås, leder i Byggmesterforbundet Vestfold.

Han har tidligere påpekt at Arbeidstilsynet og skattemyndighetene ser ut til først og fremst å oppsøke byggeplassene til organiserte bedrifter. Uorganiserte som de ikke finner noe organisasjonsnummer til, slipper unna selv om det kan være mer å hente ved et tilsyn der.

Les også: For lett skattekontroll

– Vi mener kontrolletatene må se etter verstingene først og ikke belaste de seriøse aktørene mer enn nødvendig. Det vil vi gjerne snakke med dem om, sier Eilerås.

Møtet holdes i Tønsberg torsdag 8. mars om kvelden.

Les også: Arbeidstilsynet varsler ikke kommunen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *