Etterisolering og nye vinduer og dører kan gi stor energisparing i eksisterende boligblokker.

Boligblokker kan spare 1,5 TWh

Om boligblokker blir energirehabilitert, kan gi 1,5 TWh energisparing fram mot 2030. Norske boligbyggelag (NBBL) lurer på om politikerne vil det.

I et frokostmøte i Oslo 25. januar vil NBBL presentere en fersk rapport om tiltakene som kan spare energi i eksisterende blokkbebyggelse. En slik innsparing kan være med på å nå det store energisparemålet som det er brei politisk enighet om. Målet er å spare 10 TWh innen 2030.

 

 

Les også: Energioppgraderer 40 år gamle terrasseblokker

 

Dagens virkemidler bidrar ikke til å nå dette målet, mener NBBL og inviterer til frokostmøtet der de gis kommentarer til den nye rapporten og det blir debatt om hvordan sparepotensialet kan realiseres.

 

Enova gjør ikke nok

En av innlederne og paneldeltakerne er Guro Hauge i Zero som er klar i sin tale: Byggsektoren må ha andre virkemidler enn Enova. De tre øvrige paneldeltakerne er Lars Haltbrekken, SV, Stefan Heggelund (H) og Ketil Krogstad, NBBL.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *