Jarmund/Vigsnæs Arkitekter tildelt Treprisen 2015

Jarmund / Vigsnæs Arkitekter i Oslo, er tildelt Treprisen 2015 for å ha tilført trearkitekturen nye formuttrykk og godt håndverk.

– Jarmund / Vigsnæs Arkitekter har over lang tid og gjennom et bredt spekter av prosjekter i ulike størrelser, utforsket og utviklet norsk trearkitektur, skriver juryen i begrunnelsen.

Utdelingen skjedde i forbindelse med den 3. Nasjonale konferansen for trearkitektur onsdag.

– Hvert enkelt prosjekt utgjør et formalt eksperiment som viser nye estetiske muligheter med tre som bygningsmateriale. Treprisvinnerne har bidratt til å styrke interessen for ukonvensjonell trearkitektur både blant fagfolk og hos et bredt og internasjonalt publikum, mener juryen.

Les også: Reist der været river

Les også: Inn med utspringet

 

 

Tre og andre materialer

Videre heter det at kontoret i stor grad har utforsket tre i kombinasjon med andre materialer med mange vellykkede og overraskende resultater. Jarmund / Vigsnæs Arkitekter benytter tre til konstruksjon, kledning og interiør. Dette gjør prisvinnerne med bevissthet, eleganse og en eksperimenterende nysgjerrighet. Resultatet er mange bygninger av meget høy arkitektonisk kvalitet som inspirerer både fagfolk og publikum.

Om vinnerfirmaet

Arkitektkontoret ble etablert i Oslo i 1996 av Håkon Vigsnæs og Einar Jarmund, og har 13 ansatte. Firmaets virksomhet spenner fra små hytter og eneboliger til større offentlige bygg. Jarmund/Vigsnæs Arkitekter har mottatt en rekke utmerkelser og noen arbeider er omtalt i internasjonal arkitekturlitteratur.

Les mer: www.jva.no

 

Hva er Treprisen?

Treprisen er en av landets mest prestisjetunge arkitekturpriser og har vært utdelt siden 1961 i over 50 år. Prisen forvaltes av TreFokus i et samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og skog- trenæringen i Norge. Den er en hederspris for god trearkitektur i Norge og tildeles arkitekter som en anerkjennelse for særlige kunstneriske kvalifikasjoner og teknisk dyktighet ved riktig bruk og behandling av norsk trevirke som byggemateriale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *