Abrahamsen er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole i 1995.

Blir ny limtredirektør

Rune Braanaas Abrahamsen blir ny direktør i Moelven Limtre AS og overtar etter direktør Åge Holmestad 1. januar 2016.

Han er sivilingeniør, spesialist på bæresystemer for lange spenn og er ansett som en av de i Norge – ved siden av sin forgjenger Åge Holmestad – som vet mest om prosjektering av bruer, bygg og konstruksjoner med spesiell vekt på tre i konstruksjonene.

Les også: Priset for ny bruk av tre

Over hundre bruer

Divisjonssjef i Moelven Byggsystemer og styreleder i Moelven Limtre AS – Marcus Johansson – er svært fornøyd og sier at Abrahamsen siden 1996 har vært med i prosjekteringen av over hundre små og store bruer rundt i Norge.

– Ved flere tilfeller har han hatt rolle som prosjekteringsleder for større bruprosjekter. Rune sitter i Standard Norges trekonstruksjonskomité. Han har vært kontrollkonsulent for Vegdirektoratet for tredjepartskontroll av bruer. Rune holder jevnlig innlegg på fagkonferanser innenlands og utenlands. I 2010 fikk Rune Abrahamsen Innlandets Trepris, sier Johansson.

Kommer fra Sweco

Abrahamsen kommer fra stillingen som avdelingsleder hos Sweco Norge AS på Lillehammer. Han har samarbeidet med Moelven Limtre tidligere i flere store, kjente limtreprosjekter. Verdens sterkeste trebru over Rena Elv, den norske paviljongen i under Expo i Shanghai 2010 og verdens høyeste trehus i Bergen er noen prosjekter som kan nevnes.

– Vi er derfor helt sikre på at vi har fått rett person på plass etter Åge Holmestad – som på mange måter er anerkjent for å være en autoritet over hele verden når det gjelder store og kompliserte bærende konstruksjoner i limtre. Åge ledet teamet som sto bak utviklingen av knutepunktsteknologien på slutten av 80-tallet. Teknologien muliggjorde limtrekonstruksjoner med svært lange spenn (teoretisk opp mot 120 meter) som vi i dag f.eks. ser på OSL Gardermoen, sier Johansson.

 

Teknologi i verdensklasse

Johansson er ganske sikker på at uten knutepunktsteknologien og Holmestads enestående stå-på-vilje og fagkunnskap for å få dette til å bli et bærekonstruksjonsprodukt i verdensklasse, hadde vi heller ikke sett trebrueventyret som Moelven Limtre og Statens veivesen har samarbeidet om i over 20 år.

– Kanskje hadde vi heller ikke sett verdens høyeste trehus med limtre som bærende konstruksjoner som nå oppføres i Bergen. Et bygg som nettopp Holmestad og Abrahamsen har samarbeidet om. Ringen er nå sluttet og jeg vil med dette ønske Abrahamsen velkommen til Moelven og Holmestad lykke til videre i nye utfordringer hos oss og etter hvert som pensjonist, sier Johansson.

Holmestad varslet i fjor overgangen til en pensjonstilværelse, men han vil fortsatt være tilgjengelig for Moelven Limtre som seniorrådgiver.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *