Priset for ny bruk av tre

Hedmark og Oppland fylkeskommuner har tildelt innlandets Trepris 2010 til Rune Braanaas Abrahamsen. Han har medvirket til bruk av tre der tre ikke ville blitt brukt som blant annet i nytt kontorbygg i Trondheim og Expo-paviljongen i Shanghai.

Rune Braanaas Abrahamsen får treprisen for en omfattende karriere og et banebrytende arbeid når det gjelder anvendelsen av tre, skriver Oppland fylkeskommune på nett.
Han har bidratt til at tre blir brukt som materiale i større konstruksjoner og til bygg der tre ikke tidligere ble vurdert som byggemateriale. Flere av hans løsninger har høstet internasjonal anerkjennelse, skriver juryen i sin begrunnelse.

Prisvinneren med diplom og blomster. (Foto Halvor Løkken)

Blant prosjekter han har bidratt til, trekker juryen fram den fem etasjer høye kontorbygningen som er satt opp etter brannen i Midtbyen i Trondheim. Den sto ferdig i 2006. Her bidro han med innovativt bæresystem i limtre, og deltok i prosjektet fra skisseprosjekt til utbygging.
Til den norske paviljongen i Expo i Shanghai har han bidratt med bæresystem i tre sammen med arkitektene Helen & Hard. Dette er Kinas mest moderne trebygg, fastslår juryen.
Han har videre vært høyst delaktig i utviklingen av flere trebruer her i landet, blant andre Kjøllsæterbrua i Rena som regnes som verdens sterkeste trebru.
Prisen ble delt ut på Oppland fylkestings møte tirsdag kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *