Mjøstårnet bygges med norsk tre. (Illustrasjon: DnB Eiendom)

Hent bygger Mjøstårnet med Moelven

– Moelven Limtre blir total-underentreprenør for tårnbygg og svømmehall i prosjektet. Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier direktør Rune Abrahamsen.

Arthur og Anders Buchardt i AB Invest AS og entreprenøren HENT AS har inngått totalentreprisekontrakt for bygging av Mjøstårnet i Brumunddal – verdens høyeste trehus.

Samtidig har HENT AS signert kontrakt med Moelven Limtre AS. Bedriften i Moelv blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

Les også: Salgsstart for verdens høyeste trebygg

Utviklingssamarbeid

Markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i HENT AS sier at prosjektet et resultat av et utviklingssamarbeid mellom AB Invest AS som byggherre, HENT AS som prosjektutvikler og totalentreprenør, Voll Arkitekter AS og Moelven Limtre AS.

-Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er vel stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet fram, sier Alstad.

Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15.000 kvm, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og  tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter.

Kontraktsum for HENT AS er verdt om lag NOK 500 millioner. eks. mva. For Moelven Limtre er kontrakten med HENT AS verdt NOK47 millioner eks. mva.

(Illustrasjon: DnB Eiendom)

I gang 1. april

Prosjektering er godt i gang og oppstart byggeplass vil skje 1. april 2017.

I følge byggherre og investor Arthur Buchardt inneholder prosjektet også et moderne svømme- og badeanlegg på om lag 4 000 kvm – pent beliggende med Mjøsa som nærmeste nabo og med Ringsaker kommune som operatør.

– Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det «grønne skiftet» og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre Arthur Buchardt.

Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS gleder seg til å samarbeide med HENT AS om å oppføre prosjektet Mjøstårnet i Brumunddal for Arthur Buchardt.

– HENT AS har gjennom de siste årene levert en rekke 0-feil prosjekt. De har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet – inkludert prosjekter for investor Buchardt, sier Abrahamsen.

 

Leverer varene

Abrahamsen mener dette tyder på at de har stor tiltro til at Moelven Limtre AS leverer varene.

– Moelven Limtre AS blir altså total-underentreprenør for tårnbygg og svømmehall i prosjektet. Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier Abrahamsen.

Knut Alstad er fornøyd med at kontrakten nå er undertegnet med Moelven Limtre AS, og ser fram til å sette i gang med prosjektet.

– Når vi utvikler og bygger prosjekter av denne størrelse og karakter er vi avhengig av solide, kunnskapsrike og innovative samarbeidspartnere. At Moelven Limtre AS er i den klassen er det ingen tvil om! At de i denne sammenheng er lokale, er også særdeles flott. Sammen skal vi skape en verdensrekord og da kreves det at vi legger all innsats i god planlegging og strukturert gjennomføring, sier Alstad.

(Illustrasjon: DnB Eiendom)

Tre dominerer

Rune Abrahamsen forklarer at Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter.

– Det høyeste bygget – det vi kaller Mjøstårnet – vil ellers få trebaserte dekkeelementer i de nederste 10 etasjene i form av Moelvens Trä8-elementer . Moelven Limtre leverer og monterer  alle trekonstruksjonene. Montasje pågår fra september 2017 til april 2018. Sweco AS på Lillehammer utfører prosjekteringen av konstruksjonen for Moelven Limtre. Ringsaker Takelementer AS setter sammen treelementene for Moelven Limtre AS, sier Abrahamsen.

 

 

En kommentar til “Hent bygger Mjøstårnet med Moelven

  1. For et gyselig bygg. Hva er meningen med et høyhus midt i flatbygda? Er det for å bli ‘verdens høyeste trehus’? Eller verdens største treskalle?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *