Petter Rustad (t.v) og Sindre Hellingsrud skal representere Norge i faget mekatronikk (også kalt automatisering) under WorldSkills i Brasil. Her fra Yrkes-EM i Trondheim høsten 2014. (Foto: TOOLS)

På lag med WorldSkills og Norges yrkeslandslag

TOOLS fortsetter som hovedsponsor for WorldSkills og Norges yrkeslandslag i to nye år.

Norge vil i 2035 kunne mangle 90 000 fagarbeidere. Med fortsatt støtte til WorldSkills og Norges yrkeslandslag, ønsker TOOLS å bidra til at flere velger yrkesfag, skriver selskapet i en pressemelding.

Heve yrkesfagene

– Vi har et sterkt fokus på kompetanse i egen organisasjon og blant våre samarbeidspartnere. Vi ser derfor stor nytteverdi av å engasjere oss i de som tar yrkesutdannelse. Som sponsor for WorldSkills og yrkeslandslaget ønsker vi å bidra til å høyne statusen til yrkesfagene, forteller markedssjef i TOOLS, Anders Olaussen.

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

– Å bevare yrkesfagene er viktig fordi vi trenger mange flere dyktige fagfolk om vi skal beholde vår velferd. Det er et stort behov for fagarbeidere innen mange sektorer, som for eksempel bygg og anlegg, industri, helse, for å nevne noe, sier sekretariatsleder og «landslagssjef» Elisabeth Lange i WoldSkills.

– WorldSkills skaper positiv oppmerksomhet omkring yrkesfagene, noe de sårt trenger. Yrkeskonkurransene vi arrangerer skaper motivasjon, og får de unge interessert i faget og til å strekke se for å bli bedre, sier Lange.

En viktig støttespiller

– Samarbeidet med WorldSkills startet høsten 2012 og begge parter har et langsiktig perspektiv. Det hele kom i gang ved at både TOOLS og WorldSkills så at vi begge har en felles interesse i å få fram viktigheten av at ungdom velger yrkesfag, forteller Olaussen.

Både Lange i WorldSkills og Olaussen i TOOLS er derfor svært fornøyd med at samarbeidet nå forlenges.

Markedssjef Anders Olaussen i TOOLS og landslagssjef Elisabeth Lange i WorldSkills. (Foto: TOOLS)
Markedssjef Anders Olaussen i TOOLS og landslagssjef Elisabeth Lange i WorldSkills. (Foto: TOOLS)

– TOOLS er en viktig støttespiller og sponsor for oss. De leverer aktuelle klær, verneutstyr og massevis av utstyr til blant annet håndverksfag og industri. Vi er heldig som har TOOLS på laget, sier Lange.

Skal til VM i Brasil

WorldSkills organiserer blant annet det norske yrkeslandslaget. I august 2015 går Yrkes-VM av stabelen i Brasil, der over 1200 deltakere fra over 70 land, fra alle kontinenter, er påmeldt.

– Yrkeslandslaget som skal representere Norge i Brasil består av 19 deltakere i 18 fag. Nytt i år er at vi har med en deltaker i industrimekanikerfaget. Det blir spennende. Det er første gang dette faget er på programmet internasjonalt, forteller Lange.

I 2015 starter også et annet spennende prosjekt, som drives i samarbeid med fylkeskommunene i Nordland, Oppland, Oslo og Akershus.

– Det går ut på å få yrkeskonkurranser inn i den videregående skolen som en naturlig metode i undervisningen. Vi vet at dette gir veldig positive resultater. Elevene motiveres og de trener på å bli bedre, det blir en fin lagstemning i klassen og det gir økt læring og mestring.

– Mange skoler og opplæringskontor vil være med i prosjektet som er i gang allerede, forteller Elisabeth Lange i WorldSkills.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *