Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Anbudsside bare for mestere

Malermester Paal Karlung har åpnet en ny anbudsside som skal ta opp kampen mot de store anbudsportalene, som han mener er blitt børser for svart arbeid og useriøse aktører.

Til Byggeindustrien forteller mesteren at han gikk lei av å se hvordan anbudsportalene tjener store penger på formidlingen av oppdrag til useriøse aktører.

I samme artikel avviser anbudsportalene Finn Oppdrag og Mittanbud.no Karlungs påstander, mens en tidligere undersøkelse som Finn Oppdrag utførte viste at 28 prosent av nordmenn har betalt eller vurderer å betale håndverkeren svart.

Umulig konkurranse

Paal Karlung har arbeidet som maler i 28 år og hadde sitt eget malerfirma i 15 år i Asker og Bærum. Men så eksploderte bruken av anbudsportalene.

– Over natta gikk alt av jobber via de nye anbudsportalene. Jeg ble med på dansen en periode jeg også, men plutselig ble jeg assosiert med useriøse selskaper som i hovedsak ble drevet av utenlandske aktører. Det ble umulig å konkurrere på pris med de utgiftene jeg hadde, og kundene spurte om jeg var advokat da jeg presenterte mine timepriser på 450 kroner, sier Karlung til Byggeindustrien.

Mesterpris.no

Løsningen ble å starte sin egen anbudsportal mesterpris.no.

Her kan mestere og sertifiserte fagfolk innen 73 ulike fag registrere seg og gi tilbud på oppdrag som legges ut. Forskjellen er at alle håndverkerfirmaer må være medlemmer av mesterbrevordningen, mens elektrikerfirmaer må være autoriserte installatører.

Mesterpris vil sjekke og godkjenne bedriften før den legges ut på anbudsportalen. Så kan man motta seriøse oppdrag fra offentlig og privat sektor, samt få medlemsfordeler og markedsføre bedriften sin på mesterpris.no

Registrering er gratis ut året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *