Daglig leder i Mittanbud.no, Håvard Bungum. (Foto: MIttanbud.no)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Anbudssidene vil gjøre mer

Mittanbud.no og Finn.no vil at det skal bli enda enklere å se og velge de seriøse håndverkerne på deres anbudssider.

Skattedirektør Hans Christian Holtes forslag om å legge mer informasjon ut på anbudstjenestene, slik at man lettere kan skille mellom de seriøse og useriøse håndverkerne, mottas med glede av anbudstjenestene selv.

Vil hjelpe

Daglig leder Håvard Bungum i mittanbud.no sier til Byggmesteren at de er helt enig i skattedirektørens tanker.

– Vi vil jo hjelpe folk med å få flere tilbud – og å velge riktig, sier Bungum: – For å velge riktig, må man ha riktig informasjon og her spiller mittanbud.no`s mange evalueringer fra tidligere kunder en viktig rolle.

– Men det er også viktig å tilgjengeliggjøre sertifikater og kompetanse som mesterbrev. Mittanbud vasker ukentlig i forhold til mesterbrev, så om en håndverker er ute av ordningen på tirsdag, er merket borte fra våre sider på dagen etter.

-Økonomisk informasjon er også viktig for våre kunder, men vi har slitt litt med å få tilgang til visse data, sier han.

Når Byggmesteren spør Håvard Bungum om handlehvitt.no og den nye siden kompetansesjekk.no er Bungum positiv, men også klar på fordelene ved at kunden får alle relevante opplysninger presentert på en side:

– Dataene må distribueres der folk er, sier han. Vi jobber også med å utdanne kundene innen de inngår avtaler, dersom noen skal helrenovere badet kan de få tilsendt informasjon om korrekt fremgangsmåte og hva de bør etterspørre hos den utførende, forteller Bungum til Byggmesteren.

– Vi har hatt møter med skattedirektoratet om svart arbeid og er villige til å gjøre mer, sier Bungum.

– Mittanbud ønsker å skape konkurranse på like vilkår og under ryddige forhold. Samtidig er det viktig at folk får velge selv, både utførende og kvaliteten. For at folk skal ta gode valg, må de få informasjon deretter, avslutter Bungum.

Finne de ærlige

Christopher Ringvold, produktdirektør for FINN torget, oppdrag og småjobber er enig med sin konkurrent.

– I FINN oppdrag bruker vi mye tid på å forebygge svart arbeid gjennom å blant annet opplyse om selskaper som er mva-registrert, hvem som har godkjenninger og medlemskap i relevante forbund som mesterbrev-ordningen, byggebransjens våtromsnorm, sentral godkjenning for ansvarsrett med mange flere, sier Ringvold til Byggmesteren.

– Dessuten bruker vi næringslivsdata som selskapsform, antall år i drift, antall ansatte og regnskapsdata for å bidra til at forbrukeren tar trygge valg.

– Vi tar i mot forslaget til skattedirektøren med åpne armer og ser positivt på at han ønsker å videreutvikle handlehvitt.no, slik at vi kan bruke tjenesten til å fremheve selskaper som driver på lovlig vis, og at vi kan i enda større grad kan veilede forbrukerne til å unngå aktører som arbeider svart, sier Ringvold til Byggmesteren.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *