Skjult innfesting av terrassebord

Perfekt montering av terrassebord er mulig med Camo skrumal som gjør det enkelt å skjule skruene som fester terrassebordene. To skrumaler dekker alle terrassebord fra 86 til 146 millimeter.

Camo skrumaler ble første gang vist i USA høsten 2010. Nå lanseres de i Norge. Malene er testet av Sødra Interiør på alle deres ulike typer terrassebord, også eik. Moelven Wood prøver ut skrumalene nå, og så langt er resultatet meget lovende, sier importøren Terrassespesialisten.

Fleksibel

Camo-terrassebord-b-nCamo skrumal kommer i to versjoner. PRO-NB passer til terrassebord fra 86 til 125 millimeter og PRO-X1 er for montering av terrassebord i bredder mellom 133 og 146 millimeter. Ingen forboring er nødvendig og malen sørger for riktig avstand mellom terrassebordene. CAMO-tegningBordene festes rett på bjelken og gir en stilig og lekker overflate uten merker etter spiker eller skruer. Vil man seinere fjerne bordene, er det bare å skru ut skruene igjen. Denne festemetoden har et spesielt godt hold mot løft, som er viktig ved montering i eller ved sjøen. Camo skrumal selges fra lokale trelastforhandlere. Les mer på nettet.

 

 

11 kommentarer til “Skjult innfesting av terrassebord

 1. Hei Dag og Byggmesteren
  Dere omtaler nok en gang «lure dingser» og omtalen fungerer som gratis annonseplass i tillegg til å gi produktet tyngde fordi det omtales i selveste Byggmesteren.
  Jeg syns det er viktig at dere har slike omtaler, men da må den ha et faglig fundert utgangspunkt.
  I dette tilfellet stilles det ingen spørsmål, og produsenten får gjengitt en oppfatning av at denne innfestingen gir særlig god kapasitet mot løft. Tilfellet er at en slik innfesting med stikkskruing er særlig svak for slike belastninger – og hva med belastninger og sprekking pga. fuktvariasjoner i terassebordene.
  Jeg syns produsenten må komme på banen og fortelle hvordan dette henger sammen.

  Anders Frøstrup
  Tømrermester

 2. Takk for at du leser Byggmesteren på nett. Produktnyhetene vi bringer i bladet er ment som informasjon om nye produkter på det norske markedet. Omtalen er basert på den informasjonen vi får fra importør eller produsent, og alle som ønsker å kjøpe eller ta i bruk produktet må selv sørge for å sjekke om produktet holder den nødvendige kvalitet man ønsker. Byggmesterens redaksjon har ingen mulighet, enn si kompetanse, til å sjekke ut, prøve, godkjenne eller på annen måte innestå for de opplysninger som gis fra importør/produsent om produktene på våre produktnyttsider. Vi forteller at produktet finnes og viderebringer opplysninger om egenskaper ved produktet, som hver og en må vurdere ut fra egen kompetanse.
  Med vennlig hilsen Dag Solberg

 3. Redaksjonen har mottatt denne kommentaren fra TerrasseSpesialisten AS:

  Ja, det er alltid noen skeptikere der ute. Dette systemet har vært testet hos Sødra Interiør, ved Truls Skaugen, siden mars 2013 og hos Moelven Wood, kontakt Bjørn Cato Løver, siden høsten 2013. Det er utprøvd på vanlig trykimpregnert, lerk, eik og varmebehandlet.
  Der er ingen av disse bordene som har sprukket. Det kunden/byggmesteren må vite er at dette er en CAMO-skrue som har en spesiell design for å kunne utføre dette. I fronten har den et freseskjær. Den har heller ikke gjenger i overgangen mellom bjelke og terrassebord. Dette for at det der er store bevegelser i bordene.
  Den er og under utprøving hos Møre Tre på Møre Royal. Bergene Holm monterer og prøver ut dette i disse dager.
  Vi viser og til Tiger Claw sine beslag for skjult innfesting, som har været på markedet siden 2007. Da kom også de samme kommentarene til dette at festing i kanten på bordene ikke ville fungere. Her kan en ta seg en tur til Otta Trelast. Der ligger fremdeles første terrassen som ble montert vinteren 2007, altså over 7 år siden den nå ble lagt. Jeg vet ikke hvor lenge dette må ligge før kundene har troen på produktet. Der vil i nær fremtid også bli utført testing hos Trefokus av de forskjellige skjulte innfestingsalternativene på markedet.
  Saken er at alle terrasser blir vesentlig flottere med skjult innfesting. Overflaten slippe hull av 2 skruer på hver bjelke og da også filsingen av de samme skruene.
  Med vennlig hilsen
  Arne Franck-Petersen
  TerrasseSpesialisten AS

 4. Først Dag og Byggmesteren: Jeg ber fortsatt at dere ikke ukritisk omtaler «lure dingser». Denne omtalen er ikke den første i den kategorien. At dere ikke kan, vil eller ønsker å vurdere produktene faglig tas motvillig til orientering. Men, som journalister må dere i det minste gi oss lesere opplysning om hvem som hevder det dere gjengir. I denne og andre artikler er slike henvisninger helt fraværende.

  Så Arne Franck-Petersen og Terassespesialisten as: Du tillater deg å parkere meg arrogant og urimelig som en av mange «skeptikere der ute». Slikt hører ikke hjemme i et fagblad som Byggmesteren.
  Ditt omfangsrike svar som for en stor del omfatter andre produkter, er helt uten kommentarer til min påpekning av svakhetene ved løft. Får bare slå meg til tåls med at du ikke vil eller kan svare. Ellers må jeg bare gjenta at stikkskruing er en dårlig løsning når bordene er brede, tykke og av ulike årsaker får store fuktvariasjoner. Dette er forhold knyttet til holdbarhet over tid og byggmesterens garantiansvar. For mange av oss er det viktigere enn at terrassen på en «billig» måte blir uten skruehoder.

  Anders Frøstrup
  Tømrermester

 5. Hei.
  Vil bare støtte innlegget til Anders Frøstrup når det gjelder «skeptikere der ute». Byggmesteren er et fagblad for byggebransjen og leserne bør forvente et faglig begrunnet svar på et faglig begrunnet spørsmål. Dette oppfatter jeg som et lettvint svar fra en som vil selge sine egne produkter. Tips: google Anders Frøstup, og finn ut at han ikke er «en av skeptikerene der ute».
  Tor-Inge Vedvik
  Tømrermester

 6. Stiller meg bak Frøstrup og Vedvik, slik kommersielt og ensidig innlegg uten objektiv vurdering fra flere faglige hold, er unødvendig, jeg oppfatter på bakgrunn av dette kun en inntektsgivende annonse til bladet som ikke har relevans til faglig riktighet.

 7. Full støtte til kritikken fra leserne over her. Uhørt at journalisten her opererer helt ukritisk som talerør for produsenten. Åpenbart at nettstedet har økonomiske bindinger til produktet/produsenten. Dette er en annonse forkledd som journalistikk. Pinlig.
  .

 8. Det er ikke riktig som L H Hartgen og Anders Frøstrup hevder at vi har bindinger til denne leverandøren og at det ikke er vist til hva omtalen er basert på. I annet avsnitt i teksten vises det til kilden: «sier importøren». Vil likevel tilføye at vi nå oftere krediterer avsenderen mer direkte, og skriver oftest at slike produktomtaler er skrevet av pressemelding fra leverandør eller produsent.
  Vi har ikke kompetanse og kapasitet til å vurdere alle produkter før de omtales, men publiserer dem fordi vi mener leserne kan ha nytte av å lese om dem.
  Vi er glade for at lesere påpeker det om produkter som blir omtalt på denne måten, har svakheter som brukere bør gjøres oppmerksom på.
  Per Bjørn Lotherington
  ansvarlig redaktør

 9. Innledningsvis må jeg bare beklage om mitt forgi svar ble oppfattet arrogant og belærende det var ikke meningen.
  Kant innfesting av typen CAMO er og testet av Tre Teknisk institutt ved Per-Otto Flæte som en gjerne må ta kontakt med på tlf 951 36 270. Dette er testet for sjekke om bordene vil sprekke ved variasjon av bredde fra vått til tørt over lang tid. Der er også montert 19 forskjellige tresorter med CAMO, Tiger Claw og tradisjonell skruing fra toppen. Denne testen blir vil vel aldri ferdig, men det er noe vi vil følge med over tid for å se resultatet. Når det gjelder løft sikkerhet er ikke dette testet i Norge, men det er testet i USA og der er helt klart overlegent hold kontra tradisjonell skruing. Det nevnes at dette ikke vil fungere med brede bord? Der er montert 4000 kvm med Kebony 34x148mm på en sjø front i Oslo. Dette dekke blir helt klart utsatt for store krefter når bølgene slår inn over anlegget om høsten. Der er enda ingen bord som har løsnet eller sprukket siden dette ble montert fra høsten 2014 og ferdigstilt våren 2015. Vi ville ikke overlevd i dagens marked med et slikt produkt om ikke dette fungerte. All informasjon vi kommer med vil jo være partisk, men igjen er det bare å ta kontakt med Treteknisk Institutt annet kan jeg dessverre ikke si. Håper dere ikke tar i tvil deres dokumentasjon. Dersom dere har andre institutt dere ønsker vi skal utføre tester i gjør vi gjerne dette. Det er bare å komme med hvor vi skal henvende oss. Med vennlig hilsen Terrassespesialisten AS.

 10. Jeg lurte på en ting! Jeg har terrassebord som er 70×28. Kan jeg bruke Camo på disse, Jeg ser at de smaleste er 86, men det er vel ikke standard størrelse på terrassebord vel. Jeg vet at 70 er heller ikke vanlig, men det er det jeg har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *