Byggearbeid skaper rotteplage

Graving i forbindelse med byggeprosjekter skaper rotteplager i Bergen sentrum. Fordi de jages vekk fra sine vanlige tilholdssteder, skifter rottene døgnrytme og er i ferd med å bli plagsomme dagdyr.

Rottene holder til i steingrunnen under fyllmassene i byparkområdet og søker varmekilder, gjerne nær yttermuren av hus. Som en følge av graving er nå rottene i Byparken i ferd med å endre døgnrytme og bli dagdyr. De piler omkring spesielt i området i enden av Smålongeren mot Bystasjonen og viser liten blygsel overfor de tobeinte.

Nesten tamme
– Rottene holder seg helst under busker, men oppdager de at menneskene ikke er noen trussel, venner de seg fort til oss. De kan bli så fortrolige at vi oppfatter dem som nesten tamme. Rottene er vanligvis nattdyr og er smarte og tilpasningsdyktige, sier Helge Ivarsøy, daglig leder av skadedyrkontrollfirmaet Cytox A/S til Bergens Tidende.
Ifølge avisen kan det bli en livlig sommer i Byparken.
– Vi har erfaring fra tidligere graveprosjekter i byen og er forberedt på at gravingen i forbindelse med Bybanen vil føre til en økt rotteplage i byparkområdet, sier driftssjef for park Anne Berit Storheim i Grønn Etat, Bergen kommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *