Selvstendige får fradrag for uføreforsikring

Alt tyder nå på at Stortinget vil vedta nye regler som gir skattefradrag for næringsdrivende som forsikrer seg mot uførhet. Og de som etablere en OTP-ordning før 31. mars får fradrag i årets næringsinntekt og i praksis spare halve innskuddet.

– Å forsikre seg mot uførhet er noe av det viktigste selvstendig næringsdrivende kan gjøre. Denne lovendringen vil gjøre det mer attraktivt for å sikre seg også for denne gruppen, sier informasjonssjef Jan Otto Risebrobakken i Storebrand til nyhetsbyret Newswire.
Han mener at de som driver for seg selv ofte er dårlig sikret mot sykdom og uførhet, noe som også vil føre til lave pensjonsutbetalinger.

Som for lønnsmottakere
Fra 2006 ble obligatorisk tjenestepensjon, OTP, obligatorisk for lønnsmottakere, men er frivillig for selvstendig næringsdrivende. Foreløpig er det få selvstendig næringsdrivende har skaffet seg en slik pensjon.
Dersom du har hatt en arbeidsinntekt på 400 000 kroner i året, vil du få drøyt 200 000 kroner i året fra folketrygden dersom du ikke har tegnet OTP eller spart til pensjon på andre måter.

Skattefordel
At myndighetene nå gjør det mer attraktivt å tegne risikoforsikringer, er en videreføring av en allerede svært skattegunstig mulighet til pensjonssparing for den som driver sitt eget selskap.
– Staten betaler i praksis nesten halve pensjonssparingen dersom du som selvstendig næringsdrivende tegner OTP-avtale. Dette er en svært gunstig sparemulighet som dessverre få er klar over. Dersom du er selvstendig næringsdrivende og skaffer deg OTP-avtale før 31. mars, kan innskuddet trekkes fra i næringsinntekten for 2007, sier Risebrobakken i Storebrand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *