Boligfelt med passivhus

Hurdal kommune på Romerike i Akershus kan få det første boligfeltet med passivhus. Et 30 mål stort område nord for Prestegardshagan kan gi plass til 14 passivhus. Reguleringsplanen er ute på høring i disse dager.

Om passivhusene bygges eller ei, er det markedet som avgjør. Utbygger er bygningsingeniør Martin Andersen, og han sier til Eidsvoll Ullensaker Blad at det er en forutsetning at det blir solgt en del boliger før prosjektet settes i gang.
Det er for tidlig i prosessen til å si noe om hva de enkelte boligene vi koste.
– Byggekostnadene med økt krav til isolasjon og andre tekniske løsninger gir en høyere pris enn ordinære boliger. Men i en boligs livsløp vil det bli forholdsvis raskt spart inn ved lavere energiutgifter, påpeker Andersen.

Mens en normal bolig bruker 80 kilowattimer årlig per kvadratmeter til varme og 110 kilowattimer til lys, varmtvann, frysere med mer, så er de tilsvarende tallene for passivboliger 15 og 50 kilowattimer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *