Risør blir moderne trehusby

En begeistret kultursjef Jorunn Bøe i Risør forteller at byen nå skal bli en moderne trehusby, i tillegg til å være den profilerte Sørlandsidyllen med en bykjerne av hvitmalte trehus.

Bystyret fattet vedtak i mai om å bli den femte moderne trehusbyen i landet. De første planene for moderne trehus ligger allerede på bordet og tre massivtrehus står foran en snarlig realisering. Når Risør så har fått den røde tømrer Knut Henning Thygesen som ordfører, burde alt ligge vel tilrette.

Nye tolkninger av tre
Risør følger i fotsporene til sine større moderne trehusbybrødre som Trondheim, Bergen og Stavanger. Byen er lei av at nye bolighus bare er kopier av de velkjente hvite sørlandsperlene. Den hilser velkommen gamle og unge arkitekters nye tolkninger av små og store trehus.

Massivtre
Et prosjekt står i ferd med å realiseres. Byggmester og entreprenør Olav Gunstein Mesel skal bygge tre massivtreboliger tegnet av arkitekt Sverre Krefting på ei tomt like utenfor sentrum, og flere kan følge etter. Mesel har allerede bygget flere større bygg som den lokale Kiwibutikken og en trelastutsalg for Montér (bildet) med tre som fasademateriale.
Kultursjef Jorunn Bøe forteller om både større, fleretasjes boligbygg og et hotell på tidligere industritomter.

Tømrer som ordfører
Ved det direkte ordførervalget i høst fikk tømreren Knut Henning Thygesen fra RV byens tillit til å styre de neste fire år. Han har blant annet bakgrunn som leder av Verneforeningen i Risør, og har dessuten et brennende miljøengasjement. Han applauderer derfor vedtaket om at byen skal være en moderne trehusby.
Les hele reportasjen om Risør som moderne trehusby i Byggmesterens novemberutgave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *