Etterlyser strengere statlig regulering

Byggekostnadsprogrammets leder Egil Skavang etterlyser strengere statlig styring for å få bukt med de mange byggefeilene i bransjen. Bransjen sliter med overetablering av små aktører, mener han

– Det er for lett å etablere bedrifter som får stort ansvar, sier Skavang til Dagsavisen.

For mange useriøse
– Det er åpenbart for mange useriøse aktører i bransjen, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa til avisa. – Det er viktig å bidra til å redusere alle kostnadene og byggefeil i bransjen. Derfor vil regjeringen skjerpe tilsyn og kontroll i byggebransjen. Men det er ingen enkel sak, legger hun til.

Overdreven tro på PBL
– Vi er redd for at kommunalministeren har overdreven tro på hva en endring i plan- og bygningsloven vil bety. Vi er enige i at vi trenger uavhengig kontroll, men det ville være mer målrettet om hun satser på å forlenge Byggekostnadsprogrammet, sier direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening.
Byggekostnadsprogrammet går etter planen ut i 2010 og koster regjeringen 16 millioner kroner årlig.
Andre aktører i bransjen peker på den høye aktiviteten som årsak til oppdrevne priser og mange byggefeil, en situasjon som lokker mange nye aktører inn i byggebransjen, uten at de har de rette forutsetninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *