Gratulerer Glassbjørn-vinnerne

– De fem vinnerne av miljøprisen Glassbjørnen er gode eksempler på at miljøtiltak fremmer næringsutvikling, innovasjon og lønnsomhet, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. – Etterspørsel etter miljøvennlige løsninger vil komme hele samfunnet til gode, mener han.

For femte gang ble miljøprisen Glassbjørnen delt ut i denne uken i fem kategorier: Produkt, innkjøp, reiseliv, åpen klasse og hedersprisen. HKH Kronprins Haakon delte ut de fem prisene. Det er miljøstiftelsen GRIP som står som arrangør.

Pilestredet Park hedret igjen
I kategorien åpen klasse gikk prisen til arkitektkontoret GASA AS som har vært miljøkoordinator for byggingen av Pilestredet Park. Pilestredet Park viser at ambisiøse miljømål kan nås i et stort og krevende byutviklingsprosjekt innenfor normale tidsrammer og med normal økonomisk uttelling for deltakerne. Arkitektkontoret GASA viser betydningen av at arkitekter tar ansvar for miljøeffektive bygg og miljøbevisst byutvikling.
I tillegg fikk Yara hedersprisen, Posten Norge AS fikk produktprisen, Statens veivesen innkjøpsprisen og reiselivsprisen gikk til Lofoten Kajakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *