Tømrere på tur

I dag starter to hardhauser fra Vestlandet en litt spesiell fottur, fra Faksefjell ved svenskegrensa til Torgallmenningen i Bergen. Julian Simon (foto) og Håvard Lytskjold Haukanes har fått fri fra jobben som tømrere hos byggmester Andreas Nygaard de 30 dagene turen er beregnet å ta.

Byggmesterens lesere ble kjent med Julian Simon og hans kollegaer da de i 2005 var med på Byggmesterens regntøytest, da også bildet av Simon ble tatt. Vi må tro at de derfor har valgt klokt når det gjelder den delen av utstyret de drar med seg på pulker og i ryggsekker.
– Vi skal først og femst nyte naturen, men vi har lyst til å teste oss selv, sier Julian Simon til Fanaposten før avreisen.

Turkamerater
Inspirert av Børge Ousland har de ligget i trening ved å trekke bildekk etter seg de siste tre måneder i Storetveitmarka. Begge er imidlertid skiturkamerater med flere turer i området ved svenskegrensa der turen starter. Turen på rundt 700 kilometer over fjellet blir imidlertid den lengste de har lagt ut på. De har med seg 35 kilo tørket kjøtt i tillegg til havregryn, nøtter, kokos, tørket frukt og masse olje som proviant. De skal være selvforsynt med mat for 30 dager, og regner med å måtte gå 2-3 mil daglig for å klare og nå målet.
Turen er beregnet å koste guttene rundt 100.000 kroner. De er blitt sponset fra flere, blant annet fra byggmesteren som har dem i arbeid til daglig.

Byggmesteren ønsker de spreke tømrerne lykke til på ferden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *