Miljøhus til England

Norske trehus slår ut engelske murhus som gode sosialboliger i Birmingham. Hedalm Anebyhus satte opp de første av 36 byggesett rett før jul i fjor, og det kan bli mellom 200 og 500 til de neste to år.

BBC besøkte Hedalm Anebyhus på Stange i Hedmark før helga, og to nyhetsinnslag blir vist på den engelske fjernsynskanalen denne uka, i forbindelse med en boligkonferanse hvor blant annet statsminister Tony Blair deltar.

Satser i England
I 2004 begynte den da nytilsatte administrerende direktør Christian Børresen å jobbe mot det engelske markedet. Hedalm Anebyhus inngikk partnerskap med det engelske boligbyggelaget Affordable Housing, for å levere miljø- og energivennlige byggesett.
– Byggesettene våre er billige i forhold til tradisjonelle engelske murhus med mange arbeidere. Byggesettene settes opp raskt og er også miljøvennlige. Det passer inn i den engelske regjeringens boligpolitikk, særlig for å kunne tilby sosialklienter moderne bomuligheter, sier Christian Børresen til avisa Øslendings nettsider.

Vekst i Hedmark
De 36 boenhetene utgjør en kontrakt på 15 millioner kroner.
– Vi har som mål å selge minimum 200 byggesett. I beste fall kan det bli snakk om 500 byggesett innen 2008, og en omsetning på 150-200 millioner kroner, sier Børresen.
Suksessen i England sikrer virksomheten på Ilseng i Stange. I beste fall kan det bli snakk om 20-25 nye ansatte. For byggesettene vil bli produsert i Stange og eksportert med vogntog og båt til de britiske øyer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *