Gratis bøker i videregående

Alle elever i videregående skole skal få gratis skolebøker innen tre år. Neste års annenklassinger er de første til å nyte godt av ordningen, som vil bli presentert i statsbudsjettet i dag.

Som flere statsråder de siste dagene, så klarte heller ikke kunnskapsminister Øystein Djupedal å holde på gladnyheten fram til budsjettframleggelsen. Den tidlige budsjettlekkasjen gjorde det kjent at regjeringen i neste års budsjett vil bruke 373 millioner kroner på gratis lærebøker i den videregående skolen. Det holder imidlertid bare til ett årskull, og det er andreklassingene som får nyte godt av det.

Djupedal lanserte nyheten da han besøkte Foss videregående skole forrige torsdag.
Av praktiske grunner, forklarer departementet, blir gratis skolebøker innført gradvis. Det betyr at 2. klasse får gratis bøker neste år, 3. klasse får gratis bøker i 2008 og 1. klasse får gratis bøker i 2009.

Slår skjevt ut
Ikke alle elevene ble like glade, for mens neste års 2. klassinger får gratis skolebøker neste år, og kan selge dem etter bruk til neste årskull, så må årets 2. klassinger kjøpe bøkene sine selv også neste år. De har heller ingen ingen bøker å selge fordi skolereformen Kunnskapsløftet betyr en total utskifting av lærebøkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *