På rett spor i IA-arbeidet

Jernbaneverket hadde en nedgang i det lange sykefraværet med sterke 42 prosent fra 2. tertial i fjor til 2. tertial i år. I samme periode gikk korttidsfraværet ned med 24 prosent. Bedriftens IA-arbeid gir resultateter.

I løpet av det siste året har etaten som sørger for at togene har skinner å gå på, gjennomgått en omstilling. Det har ført til en reduksjon på 300 ansatte til dagens 3.000 ansatte. Siden mange unge valgte å ta sluttpakker, betydde det at gjennomsnittsalderen på de ansatte gikk opp, noe som gjør sykefraværsresultatet enda mer oppsiktsvekkenede.

Først opp
Organisasjonssjef Olav Kvam i Jernbaneverket opplyser til Byggmesteren at Jernbaneverket underskrev IA-avtalen i mars 2003 og iverksatte de første tiltakene fra august samme år. Likevel opplevde bedriften en økning i fraværet fra 4,90 prosent i 2. tertial i 2004 til 5,49 prosent i fjor. Men så kom effekten av IA-arbeidet, og i årets 2. tertial ble fraværet redusert til 4,18 prosent.

Jernbaneverket blir nå brukt av Trygdeetaten arbeidslivssenter som et skoleeksempel på hvordan IA-arbeidet i offentlig sektor kan organiseres.

Ned i Norske Skog
Også i Norske Skogs bedrift på Follum er sykefraværet vesentlig redusert, fra 10 prosent ved starten av IA-arbeidet i 2002 til 5,5 i dag. De siste månedene er fraværet målt helt ned i 4,7 prosent, melder NHOs nettsider.

– Vi har satser på nærvær framfor fravær, sier personalsjef Inger-Johanne Hjellseth. – Dialog mellom den enkelte ansatte og nærmeste leder har gitt resultater i vid forstand. Melderutiner og rutiner for oppfølging av ansatte er innrettet på grunnlag av IA og har fungert og er akseptert av alle våre ansatte, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *