Byggeskikkprisen til transformatorstasjon

Statens Byggeskikkpris for 2006 er tildelt Hausmannsgate 16 i Oslo. Vinnerbygget er ombygd fra transformatorstasjon til et kombinasjonsbygg med næringslokaler og boliger.

Juryen for Statens byggeskikkpris ble imponert over hvordan kultur, stedsutvikling og arkitektur i samspill har skapt H-16 om til en publikumsattraksjon.

Juryen sier blant annet i begrunnelsen: «Ved valg av innhold og en særpreget arkitektonisk gjennomføring av Hausmannsgate 16 er det skapt et sammensatt byprosjekt som gir positive ringvirkninger i et strøk som nettopp trengte det.»

I alt ble 75 prosjekter vurdert av juryen før avgjørelsen falt.
Følgende fem andre er gitt hedrende omtale: Nye Bislett stadion i Oslo, Borkeplassen – ”Branntomta” i Trondheim, Fokuskvartalet i Tromsø, Stortingsgaten 6 i Oslo, og Arendal rådhus og kulturhus med Sam Eydes plass.

Prisen på 300.000 kroner fordeles med kr 100.000 til Aspelin-Ramm Eiendom As og med kr 50.000 til hver av arkitektkontorene – A38 Arkitekter AS og Jensen & Skodvin Arkitektkontor AS, samt kr 50.000 til In’By AS som landskapsarkitekt og AF Ragnar Evensen AS som hovedentreprenør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *