Ole, Dole, doffin – du er inne!

Bedrifter som vil konkurrere om offentlige anskaffelser, har fått det tøffere etter at anbud og anskaffelser bare kunngjøres på databasen doffin på internett. Nå dukker det opp hjelp i anbudsvrimmelen.

Et firma i Narvik har spesialisert seg på å hjelpe bedrifter med å overvåke databasene der alle offentlige anbud og anskaffelser skal kunngjøres. Database for offentlig informasjon, doffin.no, er den norske databasen. Her skal alle offentlige anskaffelser over 200.000 kroner bekjentgjøres.
Gjennom en avtale som NHO-landsforeningen Abelia har inngått med KioNor Anbudsservice AS i Narvik, kan alle NHO-medlemmer prøve denne tjenesten gratis i tre måneder.

Bedrifter som er interessert, utvikler søkeord som passer. Så søker Narvikfirmaet og sender aktuelle treff fra databasen som e-post til bedriftene.

Da det offentlige sluttet å kunngjøre anbud og anskaffelser i lokalavisene, var det nok flere som opplevde å miste interessante oppdrag. I Byggmesteren fortalte vi i februar 2004 om medlemmer i Horten Byggmesterlaug som opplevde at en stor og interessant støyskjermingsjobb for Statens vegvesen glapp for dem.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det offentlige markedet i Norge på drøye 240 milliarder kroner. Det skulle dermed være muligheter for de fleste – enten det er snakk om å produsere og selge en vare, en tjeneste eller om det er bygg og anlegg man holder på med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *