Peab har fått nok av øst-europeere

Storentreprenøren Peab har fått nok av å kontrollere lønns- og arbeidsforholdene for østeuropeisk arbeidskraft. Nå kuttes videre bruk av underleverandører fra Øst-Europa, melder dagsavisen.no.

Peab har fått mye pepper for ikke å ha betalt arbeidstakere fra Øst-Europa skikkelig. Ifølge bedriften selv, er underbetaling skjedd selv om bedriften har betalt tarifflønn som den skal til underentreprenøren.

– Vi har rett og slett ikke mulighet til å garantere at alle får den lønna de skal ha, selv om alle får tarifflønn fra oss. Derfor går vi til det drastiske skritt å stanse all bruk av underleverandører fra de nye EU-medlemslandene i Øst-Europa, sier Peab-sjef Petter Elvestad til dagsavisen på nett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *