Tømrerlærling på slottet

– Alt sammen var en utrolig opplevelse, sier en begeistret Kenneth Faye Syversen, tømrerlærling og chef i Dræggens Buekorps i Bergen. I går svingte han og kjæresten Pia Charlotte Aarsand seg i dansen på slottsballet, sammen med over 500 andre inviterte fra hele landet.

Det var egentlig som chef Kenneth Faye Syversen var invitert til slottet i anledning av 100 års jubileet for nyvalgte Kong Haakon og hans Dronning Mauds ankomst til landet i 1905.

I alle rom
– Det var utrolig flott på slottet. Vi fikk gå rundt i alle rommene og framme på bordene lå det smykker som var gitt som gaver til dronningene opp gjennom årene. En skulle tro at man følte seg litt bortkommen med så mange fremmede mennesker, men de ansatte på slottet tok godt vare på oss og vi følte oss velkommen, sier Syversen.

På forhånd var Kenneth Faye Syversen litt bekymret for en lang middag på ubehagelige stoler, med Kongen og Dronningen vartet opp med stående buffet. Der kunne gjestene forsyne seg av en rekke norske spesialiteter som hjemmerøkt elg fra Sikkilsdalen, gravet ørret i fiskebrød eller tradisjonell ølskinke.

– Vi hadde ikke trent på forhånd, men likevel gikk dansen bra. Polonesen var jo veldig grei, mener Syversen, som kunne støtte seg på partneren, som visstnok behersket dansekunsten bedre.

Valgte likevel tømrer
Siden han var ni har Kenneth Faye Syversen spilt i Dræggens Buekorps, som i år feirer 150 årsjubileum. Kenneth har sakte men sikkert steget i gradene, til han akkurat i jubileumsåret nådde høyeste grad, chef.

– Jeg får bare være chef i ett år. Så neste år tilhører jeg gamlekara, og må forlate korpset, forteller 20 åringen Kenneth Faye Syversen.

Han tenkte egentlig på å bli elektriker, men slik gikk det ikke.
– Jeg gikk på elektrikerlinja i en måned før jeg ombestemte meg og ville bli tømrer. Men da var det for sent å skifte, så jeg gikk inn på en ordning med 3 år i bedrift og skole en dag. Og det har fungert bra.

Nå har han vært tømrerlærling i tre år i Byggmester Bjørn Kringedal AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *