Startet jakten på byggekostnadene

Med mål om å få halvert antall byggefeil og øke produktiviten i næringen, gikk startskuddet for Byggekostnadsprogrammet i går. Programmet tar også mål av seg til å redusere antall klager og tvister på nye boliger.

– Dette er ambisiøse, men viktige mål for å få bedre og rimeligere boliger, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg som i går var med på å lansere strategien for dette arbeidet.
Byggenæring og kunder har gjennom Byggekostnadsprogrammet slått seg sammen for å bygge bedre boliger til lavere kostnader.

Byggekostnadsprogrammet er et femårig samarbeid mellom myndighetene og byggenæringens organisasjoner. De samarbeider også om finansieringen. Staten bidrar med 16 millioner kroner til programmet i år og vil bidra med tilsvarende beløp årlig i programperioden.
Målsettingene om færre byggfeil og økt produktivitet i byggingen er ikke de eneste i satsingen.

25 prosent færre klager
Byggekostnadsprogrammet har også satt seg fore å bidra til å redusere antallet klager på nye boliger med 25 prosent og å redusere konflikter og tvister i byggeprosessen med 30 prosent. For å sikre bedre ledelse og ansvarliggjøring i byggingen har programmet satt seg mål om å øke andelen kvinnelige ledere i næringen med 30 prosent.
– Jeg har stor tro på at programmet skal bidra til lavere byggekostnader og dermed rimeligere boliger for boligkjøpere og en mer konkurransedyktig næring, sier Erna Solberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *