Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Ikke la deg lure – igjen

Årlig svindles norske bedrifter for millioner av kroner med falske fakturaer. NHO har lenge jobbet med problemet, og nå lanseres Varslingslisten.no – en nettside hvor svindlerfirmaene er oppført med navn og adresse. Sjekk denne før du betaler en faktura du ikke er helt sikker på hvem som har sendt deg.

NHO har gått sammen med Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), Bedriftsforbundet og Norske Autoriserte Regnskapsbyråers Forening om lista. Opplysningene bygger på informasjon og varsler som medlemmene har sendt inn til de respektive organisasjonene.

Selvhjelp
Varslingslista vil bli jevnlig oppdatert og være et selvhjelpstiltak for norske virksomheter. Lista vil gjøre det lettere å identifisere potensielle fakturasvindleres framstøt.

På nettstedet gis det også råd for hvilke rutiner bedriftene bør ha ved håndtering av salgshenvendelser og betaling av fakturaer.

– Det viktigste for selv å unngå problemer er som alltid å være kritisk ved salgshenvendelser fra bedrifter eller personer som du ikke kjenner til, sier Arne Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd.

Slike henvendelser kommer ofte i form av henvisninger til tidligere inngåtte abonnementer eller som bekreftelser på telefonbestillinger, ofte ved bruk av katalognavn som til forveksling ligner på anerkjente produkter som Gule Sider eller Ditt Distrikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *