Tapte ansvarsrett på plasseringsfeil

I mer enn ett år har en byggmester i Arendal vært fratatt ansvarsrett fordi han plasserte en ny bolig 1,62 meter feil. For streng dom, mener Fylkesmanen, og byggmesteren vil kreve stor erstatning av kommunen.

Fylkesmannen konkluderer nå med at driftsstyret i Arendal felte en altfor streng dom da de i mai i fjor påla byggmesteren å rive et nytt hus på Hisøy fordi det var bygd 1,62 meter for nær grensen til naboen. I klagesaken sier fylkesmannen at kommunen må gi dispensasjon og la huset stå. Ulempene for naboen er ikke særlig store.

Fylkesmannen mener kommunen var i full rett til å frata byggmester Ingebretsen ansvarsrett for det aktuelle huset på Hisøy. Men den hadde ikke anledning til å frata ham generell ansvarsrett for 12 måneder, slik det ble gjort, skriver Agderposten.

Tapet av ansvarsrett førte til store forsinkelser og utgifter, og rammet også de innleide snekkerne. Nå har byggmesteren og advokaten hans bedt kommunen komme med tilbud om erstatning.
Hvor stor erstatning de synes er rimelig, vil de ikke ut med, men det dreier seg om «millionbeløp» fastslår byggmesteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *