Bosch nye spikerpistol for tre, Bosch GNH 18V-50 M, er en av fem nyheter fra produsenten. (Foto: Bosch Professional)

Fire batteridrevne spikerpistoler og stiftemaskin fra Bosch

Bosch utvider sitt utvalg av 18V-verktøy for snekkerarbeid og interiørfinish med fire trådløse spikerpistoler og en stiftemaskin for enkel og presis festing.

De fem nyhetene har alle til felles at de er skånsomme mot håndleddet takket være lav rekyl og har énhånds betjening som tillater kontinuerlig arbeid, skriver Bosch i pressemeldingen.

Fire spikerpistoler og en stiftemaskin

De trådløse spikerpistolene varierer i kompatibel spikertype, med spikerstørrelser fra 1,2 til 1,8 mm (18ga til 15ga) tilgjengelig, samt lengder fra 16 til 64 mm. Den trådløse stiftemaskinen bruker 1,2 mm (18ga) stifter med en bredde på 5,8 mm og lengde mellom 9,5 og 38 mm.

Alle fem trådløse verktøyene drives av en holdbar børsteløs motor. Bosch anbefaler et ProCore18V batteri med kapasitet på 4,0 Ah for praktisk og effektivt arbeid.

Det batteridrevne systemet tilbyr profesjonelle håndverkere større fleksibilitet enn konvensjonelle lufttrykks- eller gassdrevne spikerpistoler med sammenlignbar ytelse.

Takket være det spesielt utformede utløsermekanismen med et svinghjul, har disse verktøyene betydelig lavere rekyl enn trykkluftspikerpistoler. Dette beskytter brukernes håndledd og verktøyet mot skade.

Det profesjonelle 18V-systemet dekker alle hovedapplikasjoner for 18V og fungerer til og med med merker utenom Bosch, med ekstra partnere i det flermerkebatteri-amarbeidet AmpShare. Alle verktøy – fra kompakte driller til gjærsager – kan brukes med det samme 18V lithium-ion batteriet og laderen.

Fra robust festing til delikat møbelarbeid

Det nye utvalget av verktøy tilbyr profesjonelle håndverkere akkurat det de trenger uansett oppgave – enten det er maksimal festekraft eller minimalt synlig spikerhull. Den profesjonelle spikerpistolen GNH 18V-64 MD bruker 1,8 mm (15ga) D-hode spiker med lengder på 32 til 64 mm. Den tilbyr den høyeste festekraften i serien og er perfekt for å feste vindusrammer eller dørkarmer.

Med spikerstørrelse på 1,6 mm (16ga) og samme lengde på 32 til 64 mm, er GNH 18V-64-2 Professional og GNH 18V-64-2 M Professional verktøyene for oppgaver som å feste vindus- og dørkarm. GNH 18V-64-2 Professional har enkeltskyting, mens GNH 18V-64-2 M Professional tilbyr både enkeltskyting og kontaktskyting.

Modellen GNH 18V-50 M Professional med sine slanke, 1,2 mm (18ga) spiker med lengder mellom 16 og 54 mm, etterlater knapt synlige spikerhull på arbeidsstykket, noe som gjør den ideell for møbelbygging eller festing av listverk. Som den første trådløse stiftemaskinen i det profesjonelle 18V-systemet, kan GTH 18V-38 M Professional håndtere utfordrende oppgaver som presis festing av not-og-fjær veggpuss eller polstringsarbeid med letthet.

Enhånds betjening og ytterligere fordeler

Alle fem verktøyene har en tommelbetjent strømbryter, som er praktisk for både høyre- og venstrehendte brukere – og eliminerer behovet for en ekstra fri hånd. Denne enhånds betjeningen gjør serien unik på markedet og lar håndverkere jobbe kontinuerlig uten avbrudd.

Takket være det spesielt utformede utløsermekanismen med et svinghjul, har disse verktøyene betydelig lavere rekyl enn trykkluftspikerpistoler. Dette beskytter brukernes håndledd og verktøyet mot skade.

En annen fordel sammenlignet med trykkluftverktøy er at senkeskruedybden kan justeres raskt og nøyaktig ved hjelp av tommelhjulet på siden av verktøyet, og vises praktisk i et visningsvindu. Med kontaktpunktet tydelig synlig kan spiker og stifter festes med størst mulig presisjon. Like før magasinet er tomt, sørger tørrskuddslåsen for at munnstykket ikke blir skadet av tomgangsskudd.

Verktøyene har også to lyse LED-lys for å sikre at arbeidsområdet alltid er godt opplyst. Brukere kan bytte mellom enkeltskyting og kontaktskyting på det integrerte kontrollpanelet, noe som forenkler serieapplikasjoner. Tjenesteindikatoren lar brukerne vite når verktøyet trenger vedlikehold.

De nye batteridrevne spikerpistolene og den batteridrevne stiftemaskinen er tilgjengelige fra mai 2024. Sertifiserte spiker og ekstra tilbehør er tilgjengelig fra Bosch utvalg av tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *