Den betjente hytta Liomseter i Langsua er en av hyttene som får penger til nødvendig vedlikehold. (Foto: Victor Juel Løkstad, DNT)

Får 70 millioner til fornying av DNT-hytter

Sparebankstiftelsen DNB gir Den Norske Turistforening (DNT) milliongave til vedlikehold av mange av DNTs betjente hytter.

– Dette er vi veldig takknemlige for, og vi lover å bruke pengene klokt. Med denne rause gaven kan vi sørge for at en ny generasjon friluftsfolk får tilgang til opplevelser i naturen, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Viktig for natur og friluftsliv

DNTs 580 hytter finnes over hele landet og er åpne for alle. Dette sikrer tilgangen til frilufts- og hytteliv for alle nordmenn, uansett om man har egen hytte eller ikke.

Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang er svært glad for gaven fra Sparebankstiftelsen DNB. (Foto: DNT)

– Våre medlemmer har drevet med delingsøkonomi i over 150 år, lenge før det ble et ord i dagligtalen. Med tilskudd som dette og våre mange frivilliges dugnadsinnsats kan vi holde tilbudet ved like, og sikre at det ikke forfaller for de som kommer etter oss, sier Klarp Solvang.

70 millioner til en rekke hytter

Tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB på 70 millioner kroner går til opprustning av betjente hytter i Innlandet, Telemark, Buskerud, Akershus og Oslo, som driftes av medlemsforeningene DNT Oslo og Omegn, DNT Telemark og DNT Drammen og Omegn. I tillegg får Leirvassbu og Lågøya (samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd) midler i en egen tildeling.

Mange av DNT-hyttene er over 100 år og har behov for betydelig fornying og vedlikehold. Det å ta vare på DNTs 580 hytter blir en stadig mer krevende og kostbar oppgave for organisasjonen, og særlig gjelder dette de betjente hyttene.

– Nå fortsetter arbeidet med å gjøre det beste ut av disse midlene. Vi skal gjøre alt fra å bytte tak og vinduer til å skifte energiløsninger. Dette er ikke bare viktig for DNT, men for et bærekraftig friluftsliv i fremtiden. Vi mener at hytter vi alle deler kan være en del av løsningen for å ikke bygge ned mer natur, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *