Den nye trekledningen har brannklasse D. (Foto: Talgø Møre Tre)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Talgø lanserer ny MøreRoyal-kledning

– Etter mye slit, blod, svette og tårer er vi endelig klare til å lansere det vi mener er tidenes beste royal-kledning – MøreRoyal kledning 2.0, sier konsernsjef Terje Talgø.

– Dette er en gledens dag for alle oss i Talgø. Gjennom to år har våre ansatte og samarbeidspartnere stått på, og nå er resultatet endelig her. Jeg kunne ikke vært mer stolt over hva vi har fått til, sier Talgø i en pressemelding.

Les også: Når blir det helt trygt å velge behandlet trekledning? (+)

Vil oppfylle alle krav

Bakgrunnen for at Talgø har utviklet det nye produktet, er at myndighetene for nær to år siden gikk ut med en ny tolkning av regelverket rundt trekledninger på hus. Talgø satte da i gang med forskning og produktutvikling for å fremstille en royal-kledning som ville tilfredsstille alle krav myndighetene måtte stille for klasse D. To år senere er Talgø klare for å lansere en helt ny og ferdigbehandlet royal-kledning som oppfyller alle disse kravene.

– Vi er første leverandør som kan tilby royalimpregnert kledning som tilfredsstiller alle myndighetens krav i klasse D på markedet, noe som vi mener forsterker hvor unikt produktet egentlig er. Det unike er at dette er en helt ferdigbehandlet kledning, hvor det ikke er behov for noen etterbehandling eller toppstrøk etter at produktet er ferdig montert på vegg. Samtidig er produktet svært vedlikeholdsvennlig. Kort fortalt er det det samme folkekjære produktet Talgø alltid har solgt, bare enda mer motstandsdyktig mot brann, sier Talgø.

Fortsatt usikkerhet om bruk

Det har nå gått snart to år siden den såkalte «Royal-saken» traff trevarebransjen, og gjennom hele perioden har Talgø og andre aktører jobbet hardt for å komme frem til en løsning som alle parter kan leve med. Denne løsningen er dessverre enda ikke på plass, til tross for omfattende kontakt med myndighetene.

(Foto: Talgø Møre Tre)

Konsekvensen er at det fremdeles hersker usikkerhet både i bransjen og i markedet rundt royal-behandlet treverk, selv om Talgø Møre Tre´s originale kledning fortsatt trygt kan benyttes med enkle grep. Dette er en situasjon verken vi, kundene våre, leverandørene våre eller andre har kunnet leve med – eller burde være berørt av som tredjeparter, uttaler Talgø Møre Tre.

– Perioden etter at «Royal-saken» traff oss har vært veldig krevende, både for oss og alle som har vært avhengige av oss. Med MøreRoyal kledning 2.0 forsvinner heldigvis mye av den usikkerheten som har vært skapt. Både vi, kundene våre og sluttbrukerne kan se fremover, vel vitende om at det nå eksisterer et alternativ for de som ønsker å bruke royal-kledning i byggeprosjektene sine, sier Talgø.

– Det viktigste for oss nå er at vi kan lansere et produkt som gjør at saken ikke lenger er problematisk for kommende prosjekter. Når det gjelder «Royal-saken» som helhet er vi sikre på at vi skal komme i mål også der. Vi har god dialog med alle involverte, og alle er like oppsatt som oss på å finne en god løsning for alle parter, sier Talgø.

Mange bruksområder

Siden MøreRoyal kledning 2.0 oppfyller alle kravene myndighetene setter til brannklasse D, kan det nå tas i bruk på prosjekter i både privat- og proffmarkedet på linje med øvrige kledninger i klasse D. Til forskjell fra en rekke andre trekledninger vil imidlertid ikke produktet kreve etterbehandling eller endre brannklasse, da det er fiks ferdig og klart til bruk.

– Vår kledning er jo ferdig når den kommer ut av fabrikken i Todalen, og det er det ikke mange andre som kan si. Så lenge man ikke trenger å gjøre annet enn å spikre den fast på veggen så blir heller ikke egenskapene til produktet endret, noe som gjør at vi kan si oss sikre på at det er like trygt når det er montert på vegg i norske hus og hytter som når vi gir det fra oss, sier Talgø.

(Foto: Talgø Møre Tre)

Den originale kledningen til Talgø – MøreRoyal – forsvinner derimot ikke helt ut av sortimentet til tross for at Talgø nå lanserer et nytt produkt. Myndighetene legger til grunn at den skal klassifiseres i brannklasse E, og den kan fortsatt trygt benyttes ved hjelp av standardiserte fraviksanalyser og verktøyet branntrygg.no

– Ja, det ville jo vært dumt av oss å fjerne et så populært produkt fra markedet. Vi opplever at det er mange som ønsker å benytte vår originale kledning, og da skal ikke vi hindre de. Når det er sagt så har vi også stor tro på at den nye royal-kledningen vår blir minst like populær som originalen. Derfor har vi også tatt mål av oss om å produsere for fullt slik at kledningen kommer i salg allerede i første kvartal 2023, i god tid til høysesongen, slik at alle som vil kan bruke den nye kledningen, avslutter konsernsjefen i Talgø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *