(Illustrasjonsfoto: Cubuilder)

Lettere å samle data til klimagassregnskap

Et nytt verktøy i dokumentasjonssystemet Cobuilder Collaborate skal gjøre det lettere å samle inn miljødeklarasjoner (EPD) og digitale miljødata direkte fra verdikjeden.

Dette vil gi mer effektive og strømlinjeformede prosesser for klimagassregnskap i prosjekter, skriver Cobuilder i en pressemelding.

Det nye verktøyet er tilgjengelig for alle brukere av Cobuilder Collaborate. Gjennom et eget filter kan prosjekter stille krav til samarbeidspartnere om å levere produktdataene som er nødvendige for å møte kravene om klimagassregnskap i Byggteknisk forskrift, eller utvide kravene til å omfatte flere materialer.

Brukerne får varsel ved avvik og kan enkelt etterspørre manglende digitale miljødata eller dokumentasjon.

Må ha digitale miljødeklarasjoner

Veidekke er en av flere norske entreprenørbedrifter som har bidratt med innspill under utviklingen av det nye verktøyet i Cobuilder Collaborate.

– Vi ser et stort behov for digitalisering av miljødeklarasjoner og andre informasjonselementer tilknyttet produktene vi kjøper, sier Eyvind Zetterberg, innkjøpsleder forretningsutvikling og analyse i Veidekke.

– Det er en forutsetning for effektiv bruk av informasjonen i alle faser av våre bygg- og anleggsprosjekter, og vi er positive til alle initiativ som legger til rette for slik digitalisering i vår bransjen, sier han.

Automatisere klimagassregnskap

Administrerende difrektør Lars Chr. Fredenlund i Cobuilder. (Foto: Cobuilder)

Cobuilder fortsetter å utvikle verktøyet med mål om å automatisere klimagassregnskap i prosjektene.

– Bærekraft er en av de største utfordringene byggenæringen står overfor. Jeg er overbevist om at overgangen til karbonnøytralitet og sirkulærøkonomi bare er mulig gjennom moderne digital teknologi, sier Lars Chr. Fredenlund, administrerende direktør i Cobuilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *