Viktig europeisk miljølansering

Onsdag lanseres en ny elektronisk database med kjemisk informasjon i Oslo. Den er ett av de viktigste miljøprosjekter i den europeiske byggenæringen på mange år.

ChemXchange som det elektroniske informasjonssystemet kalles, er finansiert av EU, men utviklingen er ledet av Entreprenørforeningen EBA i Norge.

– Gjennom ChemXchange får vi endelig et felles europeisk elektronisk informasjonssystem for kjemisk informasjon, fastslår sier adm. direktør Jon Sandnes i Entreprenørforeningen for Bygg og Anlegg – EBA i en nettartikkel.

– Dette innebærer økt sikkerhet i forbindelse med bruk av kjemiske stoffer på norske byggeplasser, legger han til.

 

15.000 sikkerhetsdatablader

Bygg og anlegg er storbruker av kjemikalier og kjemikalieholdige artikler. Asatte utsettes for svært mange farlige kjemikalier, påpeker artikkelen.

Hittil har byggenæringens bedrifter benyttet først og fremst benyttet stoffkartoteksystemet BASS. Ifølge adm. direktør Lars Chr. Fredenlund i coBuilder AS, har dette over 15.000 sikkerhetsdatablader som omhandler kjemikalier og stoffer som benyttes på norske byggeplasser.

 

Enklere risikovurdering

– ChemXchange gir næringen et dynamisk og brukervennlig verktøy som både forenkler kjemisk risikovurdering og bidrar til miljøriktig og sikker kjemikaliehåndtering på byggeplass. Samtidig gir ChemXchange langt bedre muligheter for å etablere bedre rutiner for kommunikasjon i leverandørkjeden, sier Jon Sandnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *