(Illustrasjonsfoto)

HMS-verktøy for håndtering av kjemikalier

Cobuilder har utviklet en ny løsning som hjelper bedrifter med å håndtere risikoen knyttet til arbeid med farlige kjemikalier.

Den nye funksjonaliteten er tilgjengelig for brukere av CoBuilder fra 10. august gjennom Cobuilder Collaborate, arvtageren til ProductXchange.

Kan utløse alvorlige skader

Over lengre tid har Cobuilder jobbet tett med brukere og arbeidsgruppen for kjemi og stoffkartotek for å utvikle en løsning som vil hjelpe bedrifter til å bedre håndtere risikoen knyttet til arbeid med farlige kjemikalier.

– Det estimeres at 800.000 arbeidere utsettes daglig for farlige kjemikalier på arbeidsplassen, sier kvalitetssjef Maria Andersen i Cobuilder. (Foto: Cobuilder)

– Ulykkestallene for bygg- og anleggsnæringen er på et historisk lavt nivå, men eksponering for helsefarlige kjemikalier kan utløse alvorlige skader dersom man ikke tar de nødvendige forholdsreglene for å beskytte sine ansatte, forteller Maria Andersen, kvalitetssjef for kjemi og miljø i Cobuilder.

Enklere å vurdere

Ved å følge trinnene i det nye verktøyet kan brukeren vurdere å fjerne bruken av enkelte kjemiske produkter eller bytte ut disse med andre som innebærer mindre risiko. Dersom erstatning av de farlige kjemikaliene ikke er mulig, får brukeren hjelp med alternativer til risikoreduserende tiltak og tips om relevant personlig verneutstyr som kan redusere helserisikoen.

– Dette er en funksjonalitet vi har ventet lenge på, sier seniorrådgiver Pablo Gonzalez i Skanska.

– Som testbruker har jeg allerede hatt mulighet til å prøve det nye verktøyet og gleder meg til at dette tas i bruk i alle våre prosjekter. Det vil skape bedre forståelse av risikoen og vil bidra til tryggere håndtering av kjemikaliene på byggeplassen, ikke bare av våre egne ansatte, men av alle deltakere i prosjektene våre. Risikovurdering er ikke bare et lovkrav – det handler om å beskytte helsen til de som bruker kjemikaliene i sitt arbeid, sier Gonzalez.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *