Rockwools hovedkontor ved København framstår som nytt etter energirehabliliteringen.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Rockwool følger råd de gir til andre

Det er lønnsomt å rehabilitere en 50 år gammel kontorbygning, både med tanke på klimagassutslipp og økonomien. Det har Rockwool nå vist med hovedkontoret i København.

Rehabilitering og energioptimalisering i København etterfølger en stor energirehabilitering av konsernets fabrikk i Moss. Der er strømkostnadene redusert samtidig som arbeidsmiljøet er blitt bedre med nye tette vinduer, godt etterisolerte fasader og forbedret ventilasjon.
I det 3.448 m² store hovedkontoret i Hedehusene ved København, har energiforbruket sunket med  64 % fra 185 til ca. 68 kWh/m²/år, skriver Rockwool i en pressemelding.

Les også: Ny returordning sikrer gjenvinning av steinull

 

Stor kostnadsreduksjon

– Renoveringen av hovedkontoret er ikke bare en gevinst for miljøet. Den har også en positiv effekt på de totale kostnadene ved byggingen, sier Frank Ove Larsen, administrerende direktør i Rockwool i Norden:
–Totalpris for oppussingen er ca. 23 000 kr/m², mens nybygg er beregnet til 27–34 000 kr/m². Det er en betydelig kostnadsreduksjon som kan merkes, kommenterer han pressemeldingen.

Sparte 370 tonn CO₂-utslipp

– Å rehabilitere i stedet for å bygge nytt, passer som hånd i hanske med selskapets generelle fokus på bærekraft, sirkularitet og resirkulering. Livsløpsberegninger viser at det er spart ca. 370 tonn CO₂ ved å bevare og gjenbruke byggets grunnkonstruksjon, konstaterer den administrerende direktøren.

– I mange tilfeller rives «gamle», utdaterte bygg for å bygge nye i stedet, men heldigvis er det økende oppmerksomhet rundt fordelene ved å pusse opp. Byggesektoren har ansvar for ca. 29 % av det totale avfallet i Norge, sier Larsen.

Lavere utslipp ved rehabilitering

Resultatene av Rockwools rehabilitering av hovedkontor og fabrikken i Moss underbygger oppfordringen til blant andre SINTEF om at Norge bør satse på rehabilitering fremfor nybygg. I en gjennomgang forskningsstiftelsen gjorde i 2020 av livsløpsanalyser for 120 ulike byggeprosjekter i Norge, viser at det var rehabiliteringsprosjektene som klarer å holde utslippene lavest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *