CNC-maskinering er et av de nye fagene som skal delta i Skole-NM 2023. (Illustrasjonsfoto: Link Jæren)

Nye og gamle fag klare for Skole-NM 2023

Hele 43 skoler vil arrangere finaler i elevkonkurransene og nye fag melder seg på til neste års Skole-NM, sier World Skills Norway.

– Vi er glade for at så mange skoler har stilt seg velvillige til å arrangere finaler i Skole-NM, sier Bjørnar Valstad som er daglig leder i WorldSkills Norway.

Les også: På Yrkes-NM får vi vist fram tømrerfaget på en god måte

Skole-NM inspirerer og rekrutterer

Det er pr i dag 43 fag på listen og det kan derfor bli rekord i antallet fag under Skole-NM 2023.

– Vi håper at mange skoler melder på sine elever til Skole-NM. Vi vet at elever opplever dette som svært motiverende og givende. Mange lærere utrykker at det å bruke skole-NM som en del av undervisningen bidrar til motivasjon og ekstra innsats. Oppgavene til finalene blir publisert på våre nettsider tidlig i januar, og kan derfor brukes som en del av undervisningen og til å forberede seg til fylkesmesterskap og finaler.

World Skills Norway arrangerte Yrkes-NM i september. Her taler Bjørnar Valstad på medaljeseremonien. (Arkivfoto: Byggmesteren)

– Spennvidden i fag og lokasjon er stor. Det skal konkurreres i alt fra industri og elektrofag til akvakultur og matfag! Det er veldig morsomt at Skole-NM spenner så vidt og gir mange elever muligheter til å oppleve gleden av å delta på motiverende og morsomme konkurranser, sier Valstad

Nye fag i Skole-NM

Informasjonsteknologi og medieproduksjon samt CNC-maskinering er nye fag på programmet under Skole-NM 2023.

– Det er veldig bra at fag som Informasjonsteknologi og medieproduksjon og CNC-maskinering blir en del av Skole-NM. Dette er fag som har stort behov for dyktige ungdommer og som det pågår en rivende utvikling i, sier Valstad.

Finalene i Skole-NM arrangeres som et desentralisert mesterskap med ulike fag fordelt på ulike skoler i fem fylker. Deltagerne i finalene kvalifiserer gjennom fylkesmesterskap som arrangeres i perioden januar-mars 2023. Finalene blir arrangert i uke 13 eller 15 (april). Disse er åpne for alle elever i videregående skole.

Les mer om Skole-NM og påmelding her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *