Roald Tønnesen og Hege Tønnesen har travle og givende dager på Yrkes-NM i Sørlandshallen. (Foto: Byggmesteren)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

På Yrkes-NM får vi vist fram tømrerfaget på en god måte

– Vi har jobbet lenge for at disse dagene skulle bli vellykket. Her møter jo tømrerfaget sin framtid, sier daglig leder Roald Tønnesen og lærlingkonsulent Hege Tønnesen i Kristiansand Byggmesterforening.

– Det har vært så flott å se ungdommene blomstre ute i konkurransene, sier Tønnesen til Byggmesteren i Sørlandshallen.

Les også: Joakim er Norgesmester i tømrerfaget

Riktig rekruttering gir resultater

Kristiansand Byggmesterforening og Opplæringskontoret for tømrerfaget har gledet seg lenge til Yrkes-NM og utdanningsmessa med 15 000 besøkende.

– På disse tre dagene får vi vist fram tømrerfaget på en god måte til niende og tiende klasser. De er vår målgruppe og til tider har det vært helt fullt her, forteller Tønnesen. Målet er å fortsette den gode rekrutteringen til byggebransjen i Agder.

Smak av snekkerfaget: Alle elever som vil ha snop, må først høvle og veksle noen ord med Roald Tønnesen på utdanningsmessa.

– Rekrutteringen til håndverksfagene i Agder er god. Etter noen år med nedgang, er dette en veldig positiv trend, sier Tønnesen som mener det er særlig viktig at lærlingene gjør det godt ute i bedriftene.

– Prøvenemnda forteller at det er en positiv utvikling på kvalitet blant lærlingene. Strykprosenten er lav og 15 – 20 prosent av lærlingene som går opp til svenneprøve, får Meget godt bestått. Det er flere enn før.

Opplæringskontoret for tømrerfaget ser at flere bedrifter i Agder tar samfunnsansvar og vil lære opp ungdommen.

– Lærebedriftene øker fra år til år. Lærlingeordningen er blitt veldig innarbeidet her i fylket, bekrefter Tønnesen.

Roser rause leverandører

Yrkes-NM går mot slutten og Tønnesen vil fremheve innsatsen og bidragene fra byggevarehandelen.

– Leverandørene har stilt opp med alt av lokalt produserte materialer og verktøy – kostnadsfritt for at vi skulle få til Yrkes-NM. Optimera og Byggmakker har organisert dette for oss, og så har vi jo XL-Bygg og Neumann Bygg samt Modena fliser. Alle disse har bidratt mer enn vi kunne forvente, sier Tønnesen.

– Det er ingen selvfølge at tømrerlærlingene får konkurrert med gode lokale materialer. Dørene er spesielt laget til konkurransen, slike kvaliteter betyr mye for Yrkes-NM og oss, sier daglig leder Roald Tønnesen i Kristiansand Byggmesterforening. (Foto: Byggmesteren)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *