Fra venstre Oskar Lyngstad, styreleder i Solstrand Boliger AS, bedriftsutvikler i Systemhus, Line Nordholm Karlstad, og Christoffer Lyngstad, eiendomsutvikler i Solstrand Gruppen AS. (Foto: Systemhus)

Solstrand Boliger AS bygger videre i Molde som medlem i Systemhus

– Vi er tuftet på samarbeid og næringsnettverket rundt Molde. Som medlem i Systemhus styrker vi både egen bedrift og næringslivet rundt fordi vi kan fortsette å handle lokalt, sier styreleder Oskar Lyngstad.

Nettverk og samarbeid på tvers av bransjer og bedrifter har stor betydning for den gode utviklingen i og rundt Molde. Et stort prosjekt som er viktig for byen, er det nye sykehuset som gir mange nye arbeidsplasser når det er i full drift i 2025.

Solstrand Boliger, som en del av Solstrand Gruppen, planlegger å bygge 110 boenheter i området rundt sykehuset de neste åtte til ti årene. Dette sikrer god aktivitet i lang tid fremover.

Lokal handel

– Nye arbeidsplasser gir økt behov for hus og leiligheter. Flere nye byggefelt er under planlegging i Årølia, Elgsåslia, Røbekklia og Strandelia, noen minutters kjøretur øst for Molde, sier Lyngstad. Som medlem i Systemhus får vi tilgang på tjenester og systemer som styrker både bedriften og prosjektene våre, fortsetter han.

Solstrand Gruppen har kontorlokaler i bydelen Årølia. (Foto: Solstrand Boliger)

For Solstrand Boliger er det viktig å handle lokalt gjennom Systemhus og Mestergruppen. Prosessen med å kjøpe alle byggevarer gjennom XL-Bygg Molde, som er en av Mestergruppens logistikkpartnere, er godt i gang.

– Det avgjorde valget av kjede, sier Lyngstad.

Alltid kjedemann

Oskar Lyngstad er styreleder i entreprenørselskapet Solstrand Boliger med 5 ansatte og Solstrand Boliger Bygg, hvor 27 tømrere er ansatt. Han leder også eiendomsselskapet Solstrand Boliger Eiendom, som kjøper ferdig regulerte tomter som utvikles for salg eller utleie. I 2021 omsatte selskapene i Solstrand Gruppen for 32 mill.

Med over 42 års fartstid fra andre kjeder og husfirma beskriver Oskar Lyngstad seg selv som en kjedemann tvers gjennom. Valg av kjedetilknytning med mulighetene for å utvikle bedriften videre er prosesser som har gått over tid.

– Vi gleder oss til å komme inn i en kjedesystem igjen. Vi gleder oss særlig til å få på plass kalkulasjonsverktøyene, som er så viktige for å få sunne prosjekter. Vi ser frem til å sette oss inn i de nye tjenestetilbudene fra Systemhus. Arkitekttjenester fra Mestergruppen Arkitekter og samarbeid med Fargerike og andre aktører fra andre fag i Mestergruppen blir spennende!

I Parkveien i Molde sentrum har Solstrand Boliger bygget 4 arkitekttegnede boliger. (Foto: Solstrand Boliger)

Han er tydelig på at faglig dyktige tømrere en forutsetning for å lykkes. Solstrand Gruppen samarbeider tett med ungdomsskoler og videregående skoler, og tar inn nye lærlinger hvert år. En dyktig tømrer kan også få tilbud om betalt mesterutdanning, noe flere har benyttet seg av. Han er stolt av de dyktige medarbeiderne.

Bedriftsutvikler Line Nordholm Karlstad ønsker Solstrand Boliger velkommen som medlem i Systemhus.

– Solstrand Boliger er en anerkjent aktør som driver godt og som inspirerer oss med sitt fokus på samarbeid. I Solstrand Boliger har vi fått en motor som vil være med på å utvikle Systemhus videre, samtidig som kjeden kan hjelpe Solstrand Boliger videre, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *