(Illustrasjonsfoto: Bygg i tre)

Er det virkelig klimasmart å bygge i tre?

De ivrer for at vi skal bygge med tre, likevel stiller Tregruppen i Viken og Bygg i tre spørsmål om trebygg er klimasmarte.

Nå inviterer de til et webinar for å bidra til å svare på spørsmålet. De lover en innføring i klimaregnskap og hva som kan være fordelaktig og utfordrende med trebygg, framgår det av invitasjonen.

Praktiske eksempler presenteres av Aanesland Treindustri og Oslo Tre som begge er i gang med prosjekter der klima er viktig i utviklingen. De forteller om hvordan de har fått og benyttet nødvendig klimainformasjon.

Industribygg i tre

Aanesland Treindustri har nylig flyttet inn i nye fabrikklokaler i Lillesand. Et 1.900 m² stort industribygg i tre som er designet for framtidig demontering og ombruk. Det er reist med en miljøvennlig og kostnadseffektiv byggeteknikk som ikke har vært brukt i Norge før. Daglig leder Gunnar-Adolf Aanesland forteller blant annet om byggeteknikken og klimagassregnskapet.

Hasle Tre som eksempel

OsloTre har utviklet en rekke spennende prosjekter med bruk av tre. Ett av dem er HasleTre som er et godt eksempel hvor bevisst materialbruk og ombrukstankegang som bidrar til et mer bærekraftig og mindre klimabelastende kontorbygg. Arkitekt Moritz Groba i OsloTre forteller om hvordan det lille og det store klima er inkludert i prosjektet.

Les også: Hasle Tre er så enkelt at det kan demonteres

Les mer om program og påmelding hos Bygg i tre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *