På denne tomta på Økern vil Sirkulær Ressurssentral nå bli oppført med forventet oppstart i løpet av året. (Foto: Pådriv)

Her kommer Europas største ombrukssentral for byggevarer

Europas største ombrukssentral for byggevarer har fått klarsignal. Den kan være i drift på Økern i Oslo innen utgangen av året.

– Det er stor vilje i byggenæringen til å bruke materialer om igjen, men tilgjengeligheten har vært for liten. Blant annet på grunn av manglende mellomlagring fra riving til ny bruk. Den planlagte sentralen vil føre til langt mer ombruk framover, sier direktør Anders Fylling i Statsbyggs faglige ressurssenter i en pressemelding.

Bredt samarbeid

Sirkulær Ressurssentral vil trolig bli Europas største lager og handleplass for materialer som skal brukes om igjen. Prosjektet har nå fått rammetillatelse av Plan- og bygningsetaten i Oslo til å oppføre sentralen på Økern.

Resirqel, som har spesialisert seg på ombruk av byggevarer, står bak ideen til sentralen. De har fått med seg Statsbygg, Oslo kommune og foreningen Pådriv, som bidrar til bærekraftig byutvikling.

Pådriv har vært en motor i prosessen med å få på plass samarbeidspartnere, finansiering og tomteplass.

Les også: Ny ombruksveileder skal gi mindre byggavfall

Effektivt og kundevennlig tilbud

Martin S. Eid Gründer og ombruksrådgiver i Resirqel.

– Ambisjonen vår er et effektivt, trygt og kundevennlig tilbud. Vi skal støtte en ombruksbransje i rask vekst, sier Martin S. Eid, gründer og ombruksrådgiver i Resirqel.

– Vi skal etablere attraktive mellomlagrings- og videreformidlingstjenester for ombruksmaterialer. Dette er utfordring vi brenner for å løse, og som vi allerede har samlet mange dyktige, gode krefter rundt, sier han.

Les også: Ruller inn nye vinduer som var kastet

Lagres under kjempetelt

Sirkulær Ressurssentral AS (SRAS) er et ideelt aksjeselskap som skal tilrettelegge for økt ombruk av materialer i byggenæringen i Oslo og omegn. Et 4 500 m² byggetelt, donert av Statsbygg, skal benyttes som ombrukslager. Det er forventet klart til å tas i bruk i løpet av andre halvår.

Sirkulær Ressurssentral AS eies av foreningen Pådriv, og utvikles av Pådriv og Resirqel, med Statsbygg, Obos, Mustad Eiendom og Oslobygg som strategiske partnere. SRAS er også en FutureBuilt innovasjonspilot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *