Friske farger skal bidra til å skape gjenkjennelige omgivelser for beboerne. (Foto: LINK Arkitektur)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Massivtre og solceller bidrar til bærekraft

Fredag åpnet helse- og omsorgsministeren Frøya Helsetun som er bygd med massivtre og er selvforsynt med energi fra eget solcelleanlegg.

Det er bygd med høye bærekraftsambisjoner. Her er det utstrakt bruk av massivtre for å oppnå reduksjoner i karbonavtrykket og solcellepanel gjør byggene selvforsynt med energi, skriver LINK Arkitektur i en pressemelding.

Frøya helsetun består av helsehus, bofellesskap for somatisk syke og bofellesskap for demente.

Gatetun som hjerterom

LINK Arkitektur har bistått med arkitektur, landskapsarkitektur og interiørarkitektur i prosjektet. Det er lagt vekt på å skape et sentralt gatetun formet som et Hjerterom med felles adkomst for omsorgsdelen og helsehusdelen og som en turvei gjennom anlegget. Anlegget gir også et gatepreg til utearealene.

Beboerne skal kjenne igjen omgivelsene

Byggene rundt gatetunet er utformet slik at boligdelene skal oppfattes som vanlige hus med saltaksformer som harmonerer med omliggende bebyggelse. I tråd med hva forskning angir som god utforming for å oppnå normalitet gjennom gjenkjennelige omgivelser, er det lagt stor vekt på opplevelsen av det hverdagslige, kjente og normale. Utformingen har tatt utgangspunkt i at mange av beboere har hatt tilknytning til havet.

Gatetunet inviterer til kontakt mellom beboere og turgjengere. (Illustrasjon: LINK Arkitektur

Kontrakt på 300 millioner

Ruta Entreprenør AS i Trondheim har hatt totalentreprisen med en kontrakt på 300 millioner kroner. Byggestart var i mars 2020, ferdigstillelse i september 2021, opplyser selskapet på nettsidene. Det har omkring 130 ansatte og omsatte for 1 milliard kroner i 2020, ifølge proff.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *