Borgafjell barneskule blir et stort trebygg. (Foto: Glava)

Ny skole i massivtre og Glava

I Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen bygger entreprenøren HENT og Byggmester Hitland nye Borgafjell barneskule i massivtre – og Glava Pluss System.

Den nye barneskolen bygges i massivtre og limtrekonstruksjoner i både bærende og ikke- bærende konstruksjoner, etasjeskiller og heissjakt – og skal stå ferdig til skoleåret 2021/2022.

Mer og mer massivtre

Skolen bygges som en to-parallell barneskole i to etasjer og er på cirka 7 100 kvadratmeter (BTA), men er forberedt for en eventuell utvidelse til tre-parallell skole. Det er LINK arkitektur som har tegnet skolen.

– Bygg i massivtre er en trend i tiden. Med sterkt fokus på bærekraft og miljøvennlighet tror jeg vi vil se stadig flere nybygg i massivtre. Trenden er kommet for å bli, sier prosjektleder Erik Morken hos HENT. Han forteller at de er veldig godt fornøyde med å bruke Glava Pluss System i det nye skolebygget.

Med Glava Pluss System kan gesims/takparapet bygges først. Da kan taktekkingen starte tidligere, slik at du raskt får et tett bygg. (Foto: Glava)

– Når det gjelder framdrift og kvalitet er vi veldig fornøyde. En av hovedgrunnene er selvfølgelig at gesims/takparapet kan bygges først. Når du begynne på toppen og bygger nedover kan du starte taktekkingen tidligere, og raskt få et tett bygg, sier Erik Morken.

Sparer tid

Byggmester Hitland AS gjør det utvendige tømrerarbeidet på den nye skolen, og de synes også det er godt med å jobbe med Glava Pluss System.

Glava Pluss System er lett å bearbeide og håndtere, synes Maciek Krupa. (Foto: Glava)

– Dette er første gangen jeg jobber med systemet, og det har gitt mersmak. Det er raskt og enkelt å jobbe med, og sammenliknet medtradisjonell bygging går det mye kjappere. Det er ikke så mye å tenke på, les monteringsanvisningen, så kommer du langt, sier Daniel Haugland Warnaar hos Byggmester Hitland. Han forteller at de har spart inn tid, hatt fint og godt vær og fått lukket bygget veldig raskt.

– Og det er jo bra her på Vestlandet, sier han med et smil.

Jurek Jursa gjør klar for montering av Glava Pluss stendere. (Foto: Glava)

På den nye skolen har de brukt Glava Robust isolasjon på taket.

– Det er en stor takflate og et stort isolasjonsvolum, så vi valgte Glava Robust Lamell, og det er vi godt fornøyde med, lett og raskt å jobbe med, sier prosjektleder Sverre Fløysand hos Fløysand Tak som har taktekkingen på Borgafjell barneskule.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *